Xmax kérdése:
Help! Fehér, víz felszínén "ugráló" fehér színű valamiket találtam, mikor a vízből kivettem az orchideát. Mi lehet az?
Figyelt kérdés
Ahogy a szokásos locsolás csináltam észre vettem ahogy a kancsóból kivettem az orchideámat, hogy a víz tetején fehér bogárkák vannak és mozognak benne. A földje felszínén is voltak de aztán "eltűntek". Mik lehetnek azok? Mivel kell kezelni?2022. jan. 8. 19:23
1/12 anonim válasza:
Levéltetvek.
Az orchideát fejjel lefelé fordítva erős vízsugárral lemosható a levelekről. Utána alkoholos vattával le kell kenni a leveleket.
Ha több cserép orchideád van, akkor egy időre kulonitsd el őket , különben a többi is megfertőződik.
2/12 anonim válasza:
Azok valószínüleg "Pajzstetvek".. Az orchidea gyakori kártevői.. Növény árusoknál fellelhető a hozzájuk való irtó szer(a virágra nem kártékony hatásút keress, mert van jópár olyan.).. Házi megoldást nem nagyon tudok, nézz utánna valahol..
3/12 A kérdező kommentje:
2022. jan. 8. 19:44
4/12 A kérdező kommentje:
Lehet a képeken nem látszik, itt egy rövid videó róla ahogy mozognak a földjében.
2022. jan. 8. 19:48
6/12 anonim válasza:
Ezek inkább ugróvillások. Keress rá a neten, hogy “ugróvillás szobanövény”. Állítólag nem bántják a növényt, korhadéklakók, de én se szeretem, ha túl sokan lesznek.
7/12 anonim válasza:
Ezek ugrósak! Pangó vízben, rohadó aljzatban kelnek!
10/12 anonim válasza:
Jól írják, ugróvillások.
A túlöntözés, állandóan nedves ültetőközeg biztos jele, főleg ha ilyen sokan vannak. Lehet az is, hogy a tányérban megáll a víz, és ez okozza a rothadást.
Ha helyesen öntözöl, ezek nem lesznek. Persze rovarölővel is el lehet tüntetni őket, de a túlöntözés alapból rossz az orchideának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!