Bejött egy egér, hogy kapjam el?
A ragasztós "megoldás" elég állatkínzós:(
Nálunk a pincében volt kinn rendszeresen élvefogó, talán kétszer ment bele állat.
A lakásba egyszer szökött be egy, de az élvefogóba nem ment be, ott sajnos hagyományos egérfogót kellett használnunk, de az legalább egy pillanat alatt végzett vele.
Az élvefogóba is meg a hagyományosba is kicsi sajtot tettünk, és mindkettőt a fal mellé raktuk, ahogy a korábbi válaszoló írta.
Amúgy meg persze, kellemetlen, de ne legyél már annyira oda!
Egyszer-kétszer az életben ez mindenkivel előfordul.
Ha van macskás ismerősöd, hiába nem szereted, az lenne a legjobb. Áthozza a macskáját, és ha megvan benne az ösztön, amint meghallja, levadássza. Aztán mehetnek is.
Ha nincs ilyen lehetőséget, akkor én a csapós csapdát ajánlom, nagyon kis kolbásszal feltéve, egy nyugodt helyre téve, ahol meg mer állni enni. Illetve csomagolj el minden kaját, hogy ne találjon B opciót. Nekem volt, amit sikerült "szabad kézzel" is megfogni, seprűvel/bútor közé szorítva elkapni, de azért az nehezebb, és a szoba adottságaitól is függ, hogy megvalósítható-e. Mindenképp zárd be abba a helyiségbe, ahol most van, de azért máshova is tegyél csapdát.
#1: fal mellett van, sarkokban + szekrényekben is mostmár..
#2: igen persze, kolbász, alma, füstölt sajt, ezek vannak benne
#3: tudom hogy állatkínzós, de a csapósból kiszedte 2x is, szóval marad ez😕 nem kellemes hogy mindent el kell mosnom vagy 3x, szóval eléggè odavagyok😃
"Ha van macskás ismerősöd, hiába nem szereted, az lenne a legjobb. Áthozza a macskáját, és ha megvan benne az ösztön, amint meghallja, levadássza. Aztán mehetnek is."
Ahogy azt Móricka elképzeli!
Látszik, hogy életedben nem volt macskád!
Ez nem megy úgy, hogy viszed a macskát, levadássza, aztán szevasz!
Idegen helyen a macska vagy elbújik és retteg, vagy nyivákolva megy ajtónak-ablaknak, hogy meneküljön.
Nem fog joviálisan vadászgatni, míg ti ültök és kávéztok!
Más:
Nekem van saját macskám és volt beszökött egér a konyhában.
0-24-ben ült a macska a konyhában, mégsem tudta megfogni az egeret, mert a konyhabútor be volt építve és nem volt lehetősége mögé menni.
Ahogy a felső szekrényekbe sem.
Nálunk ez az élvefogó vált be (a drótkosaras nem):
A csapdát, mint fentebb is említették, mindig a fal tövénél helyezd el. Előbb-utóbb rámegy.
Jól teszed, ha elmosod az edényeket, mert a jellegzetes szagú vizelete az emberre káros anyagokat is tartalmaz.
A foxterriernek ez a profilja!! Kerj kolcson egyet!!! Rettenthetetlen,nekimegy barminek.
Fel ora alatt eltunteti/megoli az egered.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!