Ha egyszer megtelepedtek a muslicák a lakásban, akkor lehetetlen tőlük megszabadulni?
Figyelt kérdés
Bent felejtettem egy sült krumplit a sütőben, ami megpenészedett, és megjelentek a muslicák. Azelőtt egyáltalán nem volt. A krumplit már rég kidobtam, a maradék muslicákat összeszedtem porszívóval, de azóta se tűntek el. Újra és újra megjelennek. Beleszállnak pl. a mézbe. Fura, mert azelőtt is volt gyümölcsszemét (pl. alma csutkája), amit kidobtam, de eddig nem volt hozzá muslica. Ez most már mindig így lesz?2021. okt. 19. 11:19
1/6 anonim válasza:
Áldozz fel egy savanykás gyümölcsöt vagy citromot, vágd ketté (a másik felét megeheted) és hagyd olyan helyen, ahol, ha rátelepszenek, le tudod őket fújatni rovarirtóval. Hiába porszívóztad fel őket, ezzel nem pusztulnak el, hanem kimásznak belőle. A szemetesládád a konyhában (egyelőre legalább is), le legyen zárva.
2/6 anonim válasza:
ha megteheted, kérj kölcsön egy ózongenerátort..minden nyílászárót becsuksz, szekényajtókat, sütőt kinyitod, bekapcsold fél órára, és kimész(elmész)otthonról. Macskát sem hagyd benn, mert akkor neki annyi. Néhény óra múlva hazamész, szellőtetsz, muslinca pipa.
3/6 anonim válasza:
Nekem eddig mindig bevált, hogy elzárok minden potenciális kajaforrást, kitakarítok és kiviszem a szemetet. Így nem marad kaja, amiből utánpótlást nyerhetnének. A már meglévőknek pedig egy pohár, papír és valamilyen félbevágott gyümölcs segítségével csapdát készítek, amit ha többen vannak benne, kiürítek.
Gondolom lakásfüggő is, lehet nálatok még így is tud tanyázni, de ha mindent elraksz és letakarítasz, nem valószínű, hogy megmarad. A méz például miért hozzáférhető nekik?
4/6 A kérdező kommentje:
Egy csuporban van, amiben van egy kis lyuk, amibe bele lehet tenni a kanalat. A franc se gondolta volna, hogy majd azon a kis lyukon berepülnek...
2021. okt. 19. 21:45
5/6 anonim válasza:
Amikor elfogy a kaja, néhány nap alatt éhen halnak. Addig el kell rakni mindent...
6/6 anonim válasza:
A rovarok főleg a szaglásuk szerint tájékozódnak az élelemforrás felől: röpködnek, csúsznak-másznak. A legkisebb nyíláson is áramlik feléjük annyi illat, hogy rátaláljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!