Mi történik az idén a növényekkel?
A dió lehullik, az eper nem terem, a szeder levele sárgul,a körte összeszáradt és sorolhatnám. Nem létezik, hogy ez véletlen?
Valami történik a természetben!
Furcsa hogy minden növénnyel van valami gond! Nem szokott így lenni. Valami ha egyik évben nem terem, de hogy semmi sem az már furcsa, olyan mint a szeder amivel soha nem volt még semmi az is sárgul a levele el, pedig locsoltam is rendszeresen. Földi eper ha nem is termett sok de, volt mit szemezgetni, az idén még csak nem is virágzik. Nem permetezek, azt hozzátenném. Barackról nem is beszélek.
Nem tapasztaltam ilyet. Nagyjából átlagosan termettek az általad említett növények. A környezetedben sem volt termés masoknak is szárad a szeder levele? Vagy csak nálad történik?
Tavaj az esős június július olyan szinten tönkre vagta a paradicsomot hogy július végére elszáradt az összes az mondjuk erdekes volt mert az egesz környékén ez volt mindnekinek rohadt el és szaradt ki a paradicsom nyár közepén.
amit leírtál, az szóról szóra az én kertemben is így van. Egyedül a nyári fontos almám terem, azon kívül minden vagy megrohadt, vagy lehullott, vagy egy szem sem volt rajta.
A csabagyöngye lugasom is alig terem, ami van, azt a madarak leszedték.
A szomszédom éppen így járt. Minta kertje volt, az epre csodálatos. Az idén semmi nem termett, ezért feladta. Szarik a kertbe. Mindent piacon vesz, olyant, ami neki tetszik.
Ja, én sem permetezek. Esetleg tetüre szappannal.
Ez az aszály miatt volt, hogy nem kellett füvet nyírni.
A szeder meg a málna rosszul tűri a 35 fok feletti hőségeket, képes megégni a levele.
A körte az egyik telken apró maradt, mert ott tavasz óta nem esett a múlt hétig, a másik telken elég tűrhetőek. Már, amit a múlt heti vihar nem vert le.
A dió valószínűleg vagy a dióburok-fúrólégy, vagy az almamoly miatt hullik le.
Az eper virága az extrém hideg és esős tavasz miatt nem porzódott meg.
Én figyelek a kertjeimre, permetezek és elvégzek minden szükséges munkát, így ha nem is jó év az idei, de azért sok dolog terem, sok még eladásra is. Permetezés nélkül nyilván nekem se teremne semmi, és az ötször ennyit permetezett boltit kellene vennem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!