Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Mennyire érdemes át takarítani...

Mennyire érdemes át takarítani a lakást bogárírtás előtt? (ágy polska)

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy mire kell figyelni amikor bogárírtás lesz egy lakásba? Olvastam, hogy zsúfolt, lomos lakásban kevésbé hatékony. Sajnos mivel egy nagy lakótömbbe lakunk, nálunk is meg jelentek, így jeleztük. Szerencsére hamar ki fognak jönni és szeretném ha minél hatékonyabban meg tudnánk tőle szabadulni. Úgy gondoltam előtte alaposan ki szorítkozok mindent, úgyis megyünk utána 2 hétre a családhoz.Mire figyeljek alaposabban oda? Hova nem jut be a szer, ahova mégis el bújhat a bogár (dobozok, tároló stb), esetleg a ruhásszekrények, ágyneműk jutottak még eszembe, azokkal kell valamit kezdeni? Soha nem volt még ilyennel dolgom. Kérlek segítsetek nagyon féltem a gyerekeim és magunkat is.

2021. júl. 6. 08:02
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

A mi lakásunkban (de több lakásban sem) nem volt, de a lépcsőházunkban voltak lakások ezzel elárasztva.

Nagyon nagy a valószínűsége, hogy nemcsak nálatok vannak, hanem alattad-fölötted is. Oldalti lakásokban nem biztos, mert a csövek mentén közlekedik (aknákban). Berepülhet a nyitott ablakon át is. Éppen ezért NEM ELEGENDŐ csak nálatok kiirtani, de meg kell nézni az alattad és fölötted levő pár emeletet, nemcsak a közvetlen alsó-felső szomszédokat!

Nálunk a bábolnaiak irtották 3-4 alkalommal, mert hiába irtod ki az élő bogarakat, ha a petéi 2 hét múlva kikelnek!

Egy lakás (ha jól emlékszem) 20-ezer Ft, esetenként. Nálunk a közös költségből lett fizetve, de voltak akik senkinek sem szólva, titokban tartva akarták kiírtatni, de hiába. Ezt ők maguk fizették. Egy szakemberük végigjárta a lépcsőház minden egyes lakását még akkor is, ha valaki nem észlelte őket a lakásában. Főleg az ágyakat kutatta át tüzetesen. Vérszívók, csípésük apró piros, viszketést okozó foltot mutat, valamint - ami nagyon jellemző - az ágyneműn (főleg a lepedőn) apró sötét pontok jelennek meg, a megemésztett vér salakanyaga. Ha ezt láttok, biztos a jelenlétük. Főként éjszaka működnek.

Ismétlem: ne csak nálatok, hanem minden lakásban ki kell őket irtani!!!

2021. júl. 8. 19:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem válaszoltam a kérdésedre: fölösleges előre kitakarítani, mert még jobban elterjesztheted őket. Az irtószer mindenhová behatol.
2021. júl. 8. 19:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, 1 irtás azóta meg történt.
2021. júl. 29. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!