Mit tehetnék, hogy ne okozzanak kárt?
Több veréb méretű madár folyamatosan ütögeti a csőrével a lakás tükröződő felületeit. Napok óta. Reggeltől estig.
Már odáig fajult a dolog, hogy az erkély csempéje egy helyen kipattogott, két ablakom meg van karcolódva és ha még nem lenne elég, akkor a szabadon álló autóm fényezésében is kárt tettek már.
Próbáltam matricát ragasztani az ablakokra, szúnyoghálót felrakni, de semmit nem segített. Az autómat konkrétan semmivel nem tudom védeni, mert ha az ablakokat letakarom, akkor a fényezést támadják és fordítja. Az egész autót meg csak nem takarhatom le, mert folyamatosan használva van.
És az is érdekelne, hogy ilyenkor a biztosítás hogyan van? Ha várok vele szezon végéig, akkor annyi károm lesz már, hogy a biztosító biztosan átverésre fog gyanakodni meg megmondják, hogy miért nem időben jelentettem be... Ha most bejelentem és kijavítom a károkat, akkor viszont újra tönkreteszik és a biztosító megint csalásra fog gyanakodni.
A tükröződés miatt ütögeti. Magát látja benne, de azt hiszi a hím madár, hogy az egy másik hím.
Nem sok mindent tudsz ellene tenni.
Sem ornitológus, sem keramikus nem vagyok, de az elég hihetetlen, hogy egy veréb nagyságú madárka képes a csőrével kikezdeni az égetett csempét.
Hogy az autó edzett üvegéről ne is beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!