Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Hangyák ellen van valami...

Hangyák ellen van valami megoldás? Ez mitől lehet? Normális?

Figyelt kérdés

Idén költöztünk családi házba. Leszögezném, hogy eddig (22évig) Én csak panelba laktam, szóval lehet tudatlan vagyok.:D

Állandóan mindenhol hangyák vannak a házba az alsó szinten. Folyamatosan porszívózom őket de mindig találok 1-1 darabot takarítás után is. Próbálkoztam már vele, hogy végig fújom hangya írtóval a szobák széleit végig, mégis állandóan megjelennek.

Van erre valami megoldás vagy barátkozzak meg velük és az állandó 'takarításukkal'?

Ja és a lehetőségeim végesek, van egy kisfiam aki már elkezdett kúszni és megy amerre lát :D

2021. márc. 5. 10:15
 1/7 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem, hogy leginkább ezek az apró hangyák, némelyik vöröses és van, amelyik csíp is..

a konyha környékén pedig inkább ezek a nagy feketék vannak.

2021. márc. 5. 10:16
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Ezek szerint lecserélted a panelbeli csótányokat hangyákra.

Ecettel fújkáld be naponta többször is az útvonalaikat.

Pár nap alatt eltűnnek.

2021. márc. 5. 10:31
 3/7 A kérdező kommentje:

Nálunk a panelban sosem volt csótány :D

Köszönöm, mindenképp megpróbálom :)

2021. márc. 5. 10:32
 4/7 anonim ***** válasza:
71%
Kapható hangyairtószer, ami hatásos. Üzletek vegyszerosztálya, gazdaboltok... Vignettájukon a használati útmutató.
2021. márc. 5. 11:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Biokill

[link]

2021. márc. 5. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hangyairtó csali. Mivel az a helyzet, hogy ameddig él a királynő, addig termeli az újabb dolgozókat, szóval ezeket hiába ölöd meg, lesz utánpótlás. De a csalit behordják a bolyba, megeszi a királynő is, és a bolynak annyi.

Olyan helyre kell kirakni, ahol látod, hogy járnak. Érdemes pl. szekrény mögé, mosogatószekrénybe, szóval ahol a gyerek nem fér hozzá. (Nem mintha olyan rettentő veszélyes szer lenne, de hát inkább mégse egye meg.)

Ha láthatóan járnak ott hangyák, mégse mennek rá a csalira, akkor meg tegyél ki nekik alufóliára vagy nejlondarabra olyan dolgot, amit szeretnek (pl. szalámidarab, vagy bármi), és amikor már belepték, akkor öntsd rá a hangyairtót, és akkor azt is elviszik.

2021. márc. 7. 07:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A leírás alapján fáraóhangyára tippelek. Azok ellen csak a spec. fáraóhangya irtószer használ, kifejezetten azt keresd. Beviszik a bolyba és elpusztul a királynő. Egyébként a leglehetetlenebb helyekre telepszenek, nálunk volt a virágcserépben, videokazettában stb.
2021. márc. 13. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!