Honnan jön be panel 2emeltre az egér? Mindent
elhárítottunk.
Figyelt kérdés
kb 4 éve volt egy ilyen, hogy éjjel kaparászást hallottam, majd a gyanúm beigazolódott, egér vagy cickányszerű volt beragadva a csapdába. Akkor volt a gyerekem totyogós, minden játékát lefertőtlenítettem, nagy meló volt, mindent tisztítani utána. Most megint van egy totyogó tesó, pár napja megint hallottam kaparászást és ma a tárolós-teregetős félszobában egérszart leltem. Azt hittem menten hülyét kapok. Honnan a francból jött be? Minden ablakon szúnyogháló van, csak úgy szellőztetünk, csövek mentén jól be van minden biztosítva. Honnan jöhet be ha mindenre figyelünk? De mágse, ha ez van... :( Most megint mindent fertőtleníthetek, a játékokon át mindent... Franc se tudja miken járkált, a hátamon feláll a szőr. Ötleteket, tanácsokat várok, köszönöm!
2020. dec. 10. 09:29
1/10 anonim válasza:
Első lépésben megkérdem, hogy minek alapján tettél ki a második emeleten egércsapdát, ha azelőtt nem volt egér? Nekem mondjuk eszembe sem jutott volna...
...ezért is lehetett nálunk is az I.emeleten egér.:(
Sajnos az egér a házfalon is simán felszalad, saját szememmel láttam a szomszéd ház falán. Nagyon pici helyen be tud jönni, mert ahol a babszemnyi feje befér, ott befér a teste is.
Nálunk is szúnyogháló van, a bejövő csöveket is igyekeztünk ellátni védelemmel, de esetünkben a beépített konyhabútor mögötti csatornacsőre gyanakszunk, amihez nem tudunk hozzáférni.
2020. dec. 10. 10:03
2/10 anonim válasza:
A budapesti rokonoknál a belváros közepén, régi építésű ház III-ik emeleti lakásában lett egér. Azok nem felmentek, hanem a padlásról ereszkedtek le. Hogy aztán eredetileg a padlásra hogy kerültek, az rejtély!
2020. dec. 10. 10:07
3/10 anonim válasza:
Tartsatok macskát.
2020. dec. 10. 17:04
4/10 anonim válasza:
Az én szomszédom, hazavitte a táskába a munkahelyéről....
2020. dec. 10. 17:20
5/10 anonim válasza:
1-es vagyok
Két macskánk is van a lakásban.
2020. dec. 10. 17:23
6/10 anonim válasza:
Az egér a koszos, rumlis helyeken érzi jól magát ahol a nagy kupiban talál magának táplálékot.
Sajnos az ilyen lakótelepi lakásokban gyakori a csótány, az ágyi poloska meg a bolha is.
Ez a panelek szokásos velejárója.
Ráadásul az egér is terjeszthet mindenféle betegséget, amiket bevihet magával az ilyen lakásokba.
2020. dec. 11. 10:13
7/10 anonim válasza:
"félszobában egérszart leltem."
Ki korán kel, egérszart lel.
:)
2020. dec. 11. 10:16
8/10 anonim válasza:
Paneleknél szokott lenni szellőztető rács. Külső falon, konyhában, wc-ben, fürdőben. Némelyiken simán átfér az egér. Nálad nincs ilyen?
De különben az egértől nem kell annyira rettegni. Nagyon ritka, hogy betegséget okozzon. Ha olyan veszélyes lenne, a falusi nép már rég kihalt volna. Vályogházban általános, hogy egér mászkálja össze a kamrában tárolt élelmiszert. Az emberek vagy észreveszik, vagy nem. Szóval az elővigyázatosság nem árt persze, de annyira nem kell parázni.
2020. dec. 11. 10:49
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. Válaszolva a kérdésekre: 4 éve kaparászást hallottunk, rágcsálást amikor csöndbe voltunk. Női megérzésem igazolódott be, hogy az rágcsálótól jött. Tettünk le ragasztót és reggelre benne is volt. Most viszont az ürüléke volt jelzés, ismét hallottam kaparászást, de azt másra fogtam. Ragasztó ismét segített. Most már nincs a ragasztóban egyik reggelre sem, mindent áttakarítottunk, meg folyamatban van. Sajnos több lehetőség is van honnan jöhetett, remélem sikerül pontot tenni a végére.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!