Mit lehet tenni az egerek ellen?
Falun lakok és a környéken többen állatot is taranak, kertet művelnek. Van egy már nem használt istálló, nagy terület, minden ami kell. A probléma az, hogy ahogy kezd bejönni a hideg idő az egerek bejönnek a házba. Patkányok is felütötték a fejüket, de azok szerencsére kint vannak, csak az amúgy is szerény termésű krumplinkat kezdték el fogyasztani. Tehát a fő probléma az egér lenne. A fűtéscsöveknél amúgy sem volt a legjobban megcsinálva a fal, de az egerek ezt kicsit átfabrikálva gyakorlatilag az egész házban tudnak közlekedni. Próbáltam már megfoltozni, de újra kirágják. Alapvetően nem tudom hol jönnek be, csak sejtem, hogy a kazántól a csöveknél.
Már nagyon idegesítenek. Megrágnak dolgokat, zörögnek stb. Ha elpusztul egy ideig elég kellemetlen szaga van és még sorolhatnám. Meg akarok tőlük most már szabadulni, elegem lett, nem bírom tovább. Alapvetően rend van, tehát nem lehet azt mondani, hogy a mocsokra jönnének.
Próbáltam már mindent. Egérmérget, abból is volt már zselés, granulátumos, sőt már patkánymérget is tettem ki nekik ezekben a formákban. De elhordják és semmi. Néha egy egy döglött egérrel találkozni de továbbra is aktívan jelen vannak. Próbáltam ragasztóval is, amit sokesetben szétkentek és alig birtam felpucolni, de volt hogy belepiszkított a közepébe és lelépett (de hogyan?!). Próbáltam macskát is, de inkább az egér terrorizálta a macskát mint fordítva. Van egy kuvaszom, néha hagyom a levedlett szőrét a házkörűl, hátha a szaga vissza tartja őket, de semmi. Néha egyet egyet elkap a kutya (aztán el is veszem tőle nehogy baja legyen), de ez sem rettenti meg őket. Végső kétségbeesésemben még elektromos riasztót is vettem, de nem meglepő módon az sem ért sokat. Már nem tudom mit lehetne tenni.
Megint jönnek a hidegebb idők, már látom, hallom, érzem őket. De nem akarom! Meg szeretnék szabadulni tőlük.
Van valami, bármi hatásos módszer ellenük? Hogy tudnék megszabadulni tőlük?
Ha te már ennyi mindent próbáltál sikertelenül, akkor lehet hogy megérné egy szakértőt hívni.
Nálunk a macska megoldja a problémát.
Mivel foltoztad az átjárójukat?
Azért valami cementes, csemperagasztós, murvával stb kevert anyagot nem rágnak ki ismét. Ilyenkor pedig jönnek befele. Első sorban ezeket kell rendesen eltömíteni.
Én is Garfield-ot javaslom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!