Mi a csudát kezdjek a muslincákkal?
Korábbi években soha nem voltak. Ha gyümi van itthon, az mindig hűtőben van. Nincs elöl semmi, amire jöhetnének, és mégis. (A macskafű volt az egyetlen tippem, azt ki is vágtam rögtön, nem is kaptak újat.)
A múltkor már kínomban leporszívóztam a falakat (nemröhög!), de ugyanúgy szaporodnak vagy jönnek vagy nem is tudom, honnan termelődnek újra, főzés közben beleesnek az edénybe, rajzanak, felhőkben repülnek, több tucat.
Mi a fenét lehet velük csinálni?
Amit az 1.válaszoló írt, azt akartam én is javasolni!
Hiába fintorogtok itt többen is, higgyétek el, tök jó módszer! Nekem is bevált!
És nem is kell feltétlen megvárni, hogy rohadjon az a cucc a palackban!
Amúgy meg ha már ennyi muslica van valahol, akkor ott eleve "bűzlik" valami.
Elég egy túlérett körte, vagy barack, vagy paradicsom, vagy hasonló. Nem kell rohadt legyen, csak túlérett, édes, épp csak erjedni készülő....
Be a palackba, ahogy 1-es írja, otthagyni egy éjszakára, és reggelre bent lesz a muslicák többsége, az is biztos!
FONTOS! Hogy közben ne hagyj a helyiségben elől máshol édes érett gyümölcsöt, mert ha az is már annyira jó érett, akkor arra is fognak menni, nemcsak a palackba... MIndent tegyél a hűtőbe, csak a palack maradjon kint!
Én vizet is szoktam a palackba tenni, úgy, hogy kiemelkedjen belőle a csaligyümölcs, és így ha mér benne a sok muslica, akkor kicsit "centrifugálva" bele is lehet fullasztani őket.
11, ha elolvastad a kérdésem, ezzel kezdtem, hogy soha semmi ilyesmi nincs elöl...
Krumpli, hagyma egyedül, ami nem szokott hűtőben lenni érthető okokból, de most az sincs itthon, direkt nem veszek, mióta ez a gond, csak annyit ami azonnal kell főzéshez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!