Nálam idén először jelentek meg a barna meztelen csigák [link] (Fejér megye).
Eddig csak az erdőkben láttam ezt a fajtát, most viszont már kertben is megjelent.
Metaldehid tartamú méreggel irtom őket, napi 10-15 elpusztult barna csigát szedek össze.
2020. júl. 26. 14:36
2/12 mindentudó99 válasza:
Egyet se láttam még. Bács megye.
2020. júl. 26. 14:43
3/12 anonim válasza:
A meztelen csigák közül a hagyományos szürke színű (fekete hosszanti csíkos), a narancs színű és a barna van elterjedve nálunk.
Valamint levéltetűből is extra erős a termés :(
2020. júl. 26. 16:16
4/12 anonim válasza:
16:16-os vagyok
A Hostát, a Rhododnedront és a Weigelát károsítja rendkívüli mértékben, valamint a Magnoliában is sok kárt okoztak a csigák.
2020. júl. 26. 16:19
5/12 anonim válasza:
Nálunk a házas csigák vannak nagyon elszaporodva de van pár meztelen is. Talán a sok eső az oka.
2020. júl. 26. 16:44
6/12 anonim válasza:
Idén egy darabbal találkoztam isten nyugosztalja.
Volt olyan év amikor egy este 80 darabot sóztam meg.
1 hét alatt eltűntek és azóta is elvétve akad.
2020. júl. 26. 19:11
7/12 anonim válasza:
Idén nagyon kevés van. Tavalyelőtt jelent meg a spanyolcsiga, tavaly rengeteg volt, idén talán kettőt láttam. Meg néhány kis sötétszürkét, amikor felemeltem ilyen-olyan tárgyakat. Házas csiga is csak mutatóba akad. Arra tippelek, hogy valami betegség vagy élősködő tizedeli őket, hála legyen az égnek. (Heves megye.)
2020. júl. 26. 19:22
8/12 anonim válasza:
Csak egyet láttam mindössze. Érden lakunk Pest megyében.
2020. júl. 26. 21:25
9/12 anonim válasza:
Itt is vannak, akárcsak magánál, de nem vettem észre, hogy túl lennének szaporodva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!