Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » A fáraóhangyák miért nem...

A fáraóhangyák miért nem viszik el a specifikusan fáraóhangyára készült csalétkeket?

Figyelt kérdés
Vettünk fáraóhangya elleni, Protect márkájú por csalit, de úgy mennek el mellette mintha ott se lenne, hozzá sem nyúlnak. Ez hogyan lehetséges?

2020. júl. 22. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Ha a kolónia már találkozott ezzel az anyaggal és megtapasztalták, hogy ez méreg számukra, akkor elővigyázatosságból. A hangyák sem ostobák, képesek tanulni, sőt a tudást is képesek átadni a fajtársaiknak.

Valószínűleg a fáraóhangya kolónia nálatok már találkozott a csalétekkel korábban.

2020. júl. 22. 15:36
 2/4 A kérdező kommentje:

Na ez remek hír... Nem tudom mikor és hol találkozhattak vele.

Apropó, ez a kérdés hogyan került ebbe a "Sztárok, bulvár" kategóriába, mikor én az "Otthon - Kártevők" kategóriába írtam? Mit keres itt?

2020. júl. 22. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet más lakásába is bejárnak, aki már kitette. Elég nagy utat megtesznek ezek.

Szedj össze minden morzsát, főleg amik édes dolgokból morzsolódnak ki, az is segít ha felmosol, vegyszeresen kitakarítod a helyet, ahova bejárnak.

2020. júl. 22. 16:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Egészen biztos, hogy fáraóhangyák?

Nagyon valószínűtlen, hogy máshol is találkoztak volna vele, pont ezzel a márkával, nincs két egyforma. Egyszerűen nem csalogató nekik a szaga. Én "rendes" hangyák elleni szerrel jártam így, pedig a mieink biztos, hogy nem találkoztak még ezzel, családi házról van szó.

Én azt szoktam csinálni, hogy alufóliadarabra teszek ki kis darab sült húst, szalámit, mikor mit, amiről úgy gondolom, hogy szeretik. Ha másnap reggelre ellepik, akkor rászórom a csalétket, és így már azt is elhordják.

2020. júl. 25. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!