Autóba szerelhető nyestriasztót keresek, mivel a "kis drágák" szétrágták az autó vezetékeit. Kérem, akit szintén "megvicceltek" ezek a "kedves" rágcsálók, és tud tuti tippet, megosztaná velem? Köszönöm.
Az olcsóbbik semmit sem ér!
Viszont a drágább még annyit sem.
Semmi nem használ ellenük, maximum 2-3 hónapig. 10 éve küdzdök velük. Budapest szélén lakom, tele van nyesttel. Ha elmegyek a szüleimhez, ott is vannak, a padláson élnek.
Szóval 10 év tapasztalat után modnom: nem jó az emberi haj/állatszőr. Nem működik a vizespalack a kocsi köré. Nem működik a rádió, az ultrahangos riasztóból egyik sem. Nem jó a gázolajos, vagy ecetes rongy, a vizelet sem. Ezek egy percre sem tartották távol őket.
A nyests spré működött 4-5 hónapig. Megszokták és már bemennek. Pedig olan szaga van, hogy 3-4 háztömbről érezni. Volt már, hogy nem tudtam, hova parkoltam a belvárosban és szag alapján kerestem meg a kocsit :D
3 napja fújtam be megint. Tegnap este pont kinéztem az ablakon, ott ült a kocsim tetején.
Próbáltam élve elfogó csapdát. A nyest túl okos. Ellenben fogtam vele sünt, idegen macskát, a saját macskánkat, apró rágcsálókat...
És még az sincs, mint a patkánynál, hogy pár napig élesítetlen csapdával szoktatod őket. A nyest elsőre sem megy bele, tudja, hogy valami nem oké.
Egy megoldáson vacilálok. Ráadásul elég olcsó beszereléssel együtt: az elektrosokkos elriasztó. 6-8 elektródát beszerenek oda, ahol fel szoktak jönni. Nem öli meg, de ezen csak nem jut át. Egyetlen aggodalmama, hogy vajon nem okoz rövidzárlatot? Nem égeti szét a vezetékeket, ha mondjuk odaszorul a nyest és folyamatosan rázza az áram?
De szerintem egyedül a mechanikai akadály lehet megoldás. Ajánlják, hogy húzz gégecsövet a kábelekre, tekered be őket duckt tape-el, de had nem baromjam már össze a motorteret. egyébként nem hiszem el, hogy gyárilag nem lehetne egy hálót tenni a motortér alá és a kerékjáratokat is csak le lehet zárni valahogy. É már arra is gondoltam, hogy valami dróthálót odateszek a kocsi köré hasmagasságig.
Nekünk egész egyszerűen a motortérbe nyomkodott/szórt kutyaszőr vált be, az ilyen kütyük egyáltalán nem, vagy csak rövid ideig.
(Egyébként a nyest nem rágcsáló.. :D )
A szomszédom Peugeot-ját rágcsálja szét előszeretettel, pedig sok autó van körülötte az utcán.
Ő is tett bele kutyaszőrt, de hatástalan volt.
Még egy második elektromos nyestriasztót is beszereltetett az autójába de úgy tűnik, hogy azt már nem hagyta figyelmen kívül a nyest.
Egy hét után miszlikre szétrágcsálta.
:)
A mai napon (2020.06.13.) befújtuk nyest, menyét szagtalanító spray-vel, majd ugyanennek a (testvérével) a nyestriasztóval. Kíváncsian várom a reggelt.
Tegnapelőtt kutyaszőrt tettünk a motortérbe, de nem ért semmit.
Kemo Z101 Nyest és menyét szag eltávolító spray 500ml
Nyestriasztó spray Kemo Z100
Érdekes, hogy sok autó van az utcában, és a szomszéd srác autóját, valamint az enyémet "tüntették ki szeretetükkel"!
Állítólag, az még jó lehet:
Nyest stop
NYEST RIASZTÓ GOLYÓ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!