Milyen autót vegyek félmillió környékén?
Első autó lenne, nincsenek nagy igényeim, meg ennyi pénzért amúgy sem nagyok az elvárások. Az se baj, ha klíma sincs benne, amúgy sem szeretem használni, még nyáron sem kánikulában.
3 kritériumom van mégis, de ennyiért még talán épp belefér:
-Nagyon alacsony fenntartási költségek, lehetőleg kis szervizigény
-Alacsony fogyasztás (7-8 liter alatt lehetőleg, de inkább 6 alatt, ha létezik ilyen)
-Ne legyen Suzuki. (Bár tudom, az első két pont ennél teljesülne leginkább, de azért egy minimális biztonságérzet is kell)
Ezt a három pontot figyelembe véve gyakorlatilag bármi, de tényleg bármi jöhet. Az évjárat sem feltétlen számít, ha 2000 utáni az csak jó, de ennyiért, ha 90-es évekből van, az is belefér. Bármilyen kényelmetlen, igénytelen autó jó a fenti kivételtől eltekintve, csak a célnak megfeleljen, ne legyen szétrohadva. A félmillió természetesen tisztán a vételár lenne.Ezen felül még kb. 100-150 ezer lenne félretéve első szervizre és átírásra.
Astra G, Golf IV.
Ezekből hazsnálható benzinest kapsz már a keretből kis utánajárással.
De Corsa, Polo, Fabia, Ibiza is érdekes lehet, ha elég a mérete
Köszi a választ. Mindegyiken gondolkoztam én is, talán a Fabia-t merném ennyiért a leginkább ezek közül, de a Corsaról is sok jót mondanak.
Amúgy nem írtam, de motorból is igazából a szívódízeltől kezdve a szívóbenzinesen át a turbódízelig minden játszik, ha megbízható, mert motor terén sincsenek kritériumaim, meg inkább hetente, kéthetente egy hosszabb útra (100-150 km oda-vissza) használnám, szóval akár még dízel is lehet, de a benzines is tökéletes. Autópályán egyébként nem használnám egyáltalán, ha ez befolyásolja esetleg a dolgot.
Akkor neked dízel lenne jobb.
Viszont vissza kell lépni egy generációt.
Astra F, Golf III, Corsa B és társai. Itt a már a legnagyobb ellenség a rozsda lesz.
Golf III, IV
Astra F,G, Corsa B ( G-ből csak az 1.6 benzin vagy dízel.)
Ha Fabiat akarsz, akkor az 1.2 benzint kerüld, az nagyon rossz motor és hihetetlenül gyenge.
Első generációs Focus is van ennyiért.
Renault Cilokból már elég rendes példányokat lehet kapni fél misi környékén. Bár ugye a francia vas. Ezek közül a Golf, Focus, Clio a legmodernebb. Ezekben már van légzsák, leggyakrabban klíma is. Ezeket a szempontokat figyelembe venném. A rozsdásodás ilyen idős autoknál már általános probléma.
Fabia abból is az 1.9SDI-t keresd .
Igénytelen fa ék nem erős viszont akárhogy tiprod 5 liter fölé nem megy a fogyasztás na meg olcsó a fentartás és van hozzá alkatrész bőven , olcsón egyszóval egy igénytelen fa ék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!