Miért kezdenek kiszáradni a tudják?
Nálam valami betegség nyírta ki 2018-ban az összes tuját. Igaz már benne voltak a korban, 10+ évesek.
6-8 méteres nagy tuják, szépen lassan az összes kiszáradt, mára már egy sem maradt a 14 növényből. Mindent megpróbáltam, körbeástam és több köbméter vizet engedtem a törzséhez, speckós műtrágya sem segített.
Aztán egy ismerősöm mondta, hogy nála is ugyan ez volt amit egy betegség okozott.
A tuját öntözni kell és nem locsolni.A tuja vízigénye növény .
Akár vissza vágni is lehet.
Sok betegség és kártevő okozhatja.
Beírod a gugli képkeresőbe, hogy "tuja betegségei", meg "tuja kártevői", és a képek alapján próbálod beazonosítani, hogy melyik dolog hasonlít rá. Száradás meg száradás közt különbség van, szóval lehetséges, hogy rájössz a megoldásra.
Az kizárt, hogy tavasszal vízhiány miatt száradjon ki egy tuja, ha nem homokon van. A túlöntözés miatti gyökérpusztulás még valószínűbb ok a kiszáradásra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!