Új szúnyoghálós redőny, de kifér az öklöm?
Végre lett redőnyünk.
Rolós szúnyoghálósat tetettünk be.
De. a bal és jobb felső sarkában kifér az öklöm, ergo, a poloskák, katicák meg tudják kerülni (?)
Ez normális h. ekkora hely van szabadon? Érdemes vele foglalkozni? Vagy ez normális, elegendő lesz?
Megoldásként valami 2cm-es kefére gondoltam, a redőnyre ráragasztanám, így a kefe hozzáérne a szúnyoghálóhoz, nem tudna fent bejönni. Vagy túlzás?
Reklamáld meg, mert nem normális!
Egy szúnyogháló azért szúnyogháló, hogy még egy szúnyog se tudjon bejönni.
Redőnyös megoldásnál sajna normális. Mondjuk az öklöm azért nem fér ki, de meglehetősen nagy rés van ott fent. A mechanikájához muszáj a tekeredés miatt.
És igen, az összes rhadék poloska megtalálja :(
Mi az egyik ablakon maszkoló ragasztóval körberagasztgattuk, de így is betalálnak mellette néha (ott a szúnyogháló van belül). A ragasztás miatt nem lehet felhúzni többé a hálót. A másik ablakunkon viszont a redőny van belül és a háló kívül, ott ez sem megoldás...
Én redőnyös vagyok. Én, a szúnyogálókat szúnyoghálónak adom el. A szúnyog általában nem mászik, csak próbál berepülni, az ellen véd valamennyire még a rolós szúnyogháló is. A poloska az mászik, megtalálja a legkisebb rést is, ahol bemehet. Olyat is tapasztaltam már, hogy a zárt ablakon keresztül is átnyomta magát a gumi tömítésen. Sokszor elfelejtkeznek emberek arról is, hogy különféle bogarakat a saját ruházatukon is bevihetnek, és egyből a szúnyoghálót hibáztatják, pedig ezeket a bogarakat, rovarokat teljesen, 100%-osan nem lehet kivédeni.
Ettől függetlenül a szúnyoghálók közül a legrosszabb megoldás a rolós háló, viszont van ahol ez a legpraktikusabb. Én el szoktam mondani ezt az ügyfeleimnek, de sajnos nem mindenki (illetve a legtöbben nem).
Nem jól tudod, a szúnyog is mászik, keresi a rést, ahol befér. Este autóban ülve is jópárszor láttam már, hogy az üveg széleit járja végig, hátha ott lesz valami lehetőség.
A jól megcsinált szúnyoghálón nincs olyan rés, ahol befér egy szúnyog. Előfordul persze, hogy így lehetetlen megcsinálni külön keret nélkül, de akkor meg semmi értelme rákölteni.
#4 Össze sem lehet hasonlítani, egy poloskával. Rendszeresen ha redőnyt javítok, vagy szerelek le, százával hullanak ki belőle a poloskák meg a katicák, amik bebújtak közé.
De igazából lényegtelen, a lényeg, hogy a kérdező nem lett megfelelően tájékoztatva. De ezt a fajta szúnyoghálót nem lehet másképp megcsinálni, hacsak utólagos barkácsolással nem oldják meg. A legjobban mindig a fix keretes szúnyogháló takar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!