A barackfáimat kellene permetezni. Akkor kell amikor virágoznak, vagy utána?
Virágmonília ellen kizárólag virágzásban lehet, virágzás után már eső után köpönyeg. Aztán csak néz a gazda, hogy megint elfagyott a barack, pedig esküdni mert volna, hogy +5 foknál nem volt hidegebb az adott évben. A bibén hatol be a gomba, elbarnul a virág, aztán megy lefelé, viszi az egyre vastagabb vesszőket, ágakat, időjárástól függően.
A Chorus jó. Nem méhveszélyes, rajta is van a csomagoláson. Nem okoz több gondot, mint ha sima csapvízzel permetezed le a méheket. Annak se örülnek mondjuk.
Kicsit már elkéstél, lehet, hogy bekövetkezett a fertőzés. A Chorus 1-2 napig még utána tud nyúlni, de ez behatárolt időtartam.
Én először a nyílás kezdetén szoktam (kb. 5-10 % nyíláskor), meg másodszorra teljes nyílásban, ez elég szokott lenni. Ilyen hideg és csapadékos virágzási időben, mint idén, nem árt háromszor permetezni. A részleges elfagyás is erősen felfokozza a fertőzést, olyankor a félig fagyott szirmon is be tud hatolni a gomba.
Meggynél kb. ugyanez a védekezés menete.
Természetesen, ahol nincs jelen a gomba, ott permetezés nélkül is lehet barackot termelni. De csak ott.
Na, egy egész jó cikket is találtam neked:
Azok pontoztak le, akik semmit nem értenek hozzá, és azt írták, hogy nem szabad virágzásban permetezni.
Nyomtam neked egy zöldet, hogy legalább ne 0-n legyél. :)
Köszönöm az újabb hasznos válaszokat.
(Senkit sem pontoztam le.)
Most lettem készen a permetezéssel.
Úgy tűnik, hogy nem fagytak le és még időben voltam, mert a virágok egy része még bimbós állapotban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!