Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » A barackfáimat kellene permete...

A barackfáimat kellene permetezni. Akkor kell amikor virágoznak, vagy utána?

Figyelt kérdés
A Chorust javasolták.

2020. márc. 30. 17:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Virágmonília ellen kizárólag virágzásban lehet, virágzás után már eső után köpönyeg. Aztán csak néz a gazda, hogy megint elfagyott a barack, pedig esküdni mert volna, hogy +5 foknál nem volt hidegebb az adott évben. A bibén hatol be a gomba, elbarnul a virág, aztán megy lefelé, viszi az egyre vastagabb vesszőket, ágakat, időjárástól függően.

A Chorus jó. Nem méhveszélyes, rajta is van a csomagoláson. Nem okoz több gondot, mint ha sima csapvízzel permetezed le a méheket. Annak se örülnek mondjuk.

Kicsit már elkéstél, lehet, hogy bekövetkezett a fertőzés. A Chorus 1-2 napig még utána tud nyúlni, de ez behatárolt időtartam.

Én először a nyílás kezdetén szoktam (kb. 5-10 % nyíláskor), meg másodszorra teljes nyílásban, ez elég szokott lenni. Ilyen hideg és csapadékos virágzási időben, mint idén, nem árt háromszor permetezni. A részleges elfagyás is erősen felfokozza a fertőzést, olyankor a félig fagyott szirmon is be tud hatolni a gomba.

Meggynél kb. ugyanez a védekezés menete.

Természetesen, ahol nincs jelen a gomba, ott permetezés nélkül is lehet barackot termelni. De csak ott.

Na, egy egész jó cikket is találtam neked:

[link]

2020. márc. 31. 13:11
 12/15 anonim ***** válasza:
Aki szerint nem hasznos az első válasz az indokolná is?!
2020. márc. 31. 16:42
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Azok pontoztak le, akik semmit nem értenek hozzá, és azt írták, hogy nem szabad virágzásban permetezni.

Nyomtam neked egy zöldet, hogy legalább ne 0-n legyél. :)

2020. ápr. 1. 07:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb hasznos válaszokat.

(Senkit sem pontoztam le.)

2020. ápr. 1. 11:13
 15/15 A kérdező kommentje:

Most lettem készen a permetezéssel.

Úgy tűnik, hogy nem fagytak le és még időben voltam, mert a virágok egy része még bimbós állapotban van.

2020. ápr. 1. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!