Mi ez lárvaszerűség?! És miért van jelen a házban (eddig csak a lisztben láttam, de mostmár a plafonon is másznak)? Hogyan lehet elpusztítani ezeket?
Pár hete vettem észre, hogy a lisztben mászkik malami fehéres/sárgás/törtfehéres (szerintem) lárvaszerűség, barna/fekete véggel vagy elejével...
Azaz igazából először csak barna-fekete hosszúkás "pöttyöket" láttam mászkálni a lisztben, később lettek benne ezek a lárvák (gondolom kikeltek, de lehet hogy ez másik élőlény).
Aztán átment ez a lárva a cukorba is...
Aztán meg most vettem észre, hogy a plafonon is mászkálnak egyesével.
De nem tudom hogy mik ezek, és miért jöttek, illetve hogyan tudnám elpusztítani őket?!
Eddig a lisztek a fali szekrényben voltak, a cukorral együtt (só,bors p.paprika meg ilyenekkel)
és ott jelentek meg először, aztán majd kiraktam máshova, az asztalra.
De már ott is megjelentek...
És ha jól láttam, akkor a fali szekrény irányából indultak el ezek a lárvák.
Kerestem képet is, ami hasonlíthat rájuk.
Kérem aki tud segíteni az segítsen ! :)
Nagyon hálás lennék érte !!! Köszönöm !
Itt van 1 kép egy hasonlóról
Viaszmoly lárva ez pl. olyasmi lehet.
Hosszúkás, fehér és barna a vége.
Akár lisztmoly is lehet:
Minden gyanús dolgot kihajigálni a kukába. Ami gabonából készült, az vagy kihajítod, vagy ha sajnálod, átvizsgálás után átöntöd csavaros befőttesüvegbe, és kinyitás előtt mindig megnézed, van-e benne kikelt lepke.
A cukrot meg a sót nem eszik meg, de ezeken kívül kb. mindenbe belemennek, még a Balaton szeletbe is, mert abban is van liszt.
A borsba meg a paprikába a lisztmolyok szerintem nem mennek bele, de más molyok igen. Nem érdekli őket, hogy milyen méregerős a paprika, megeszik.
Nagyon szépen köszönöm!
Akkor ezek szerint nem nagyon tudok most még tenni semmit, max. annyit hogy ha látok párat akkor zsepivel elkapom, a szekrényt kitakarítom, és átvizsgálom a dolgokat használat előtt.
Illetve várom majd hogy kikeljenek (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!