Az egér megtámadja az embert éjszaka? Rámászik, beleharap miközben alszik az ágyban?
Simán!
Mint a fehér nyúl! Torokra támad!
Mi az hogy!
Hosszútávon fel is falja!
Nem fog rád mászni, nem fog megharapni!
Viszont súlyos vírusfertőzést lehet kapni a vizeletétől, székletétől. Én közel 2 hónapja vagyok NAGYON beteg arénavírusfertőzéssel, a kórházat is megjártam és nincs ellenszere. Meggyógyulsz magadtól borzasztó sok kínlódással, miközben imádkozol, hogy ne maradjon vissza valamilyen szövődmény.
Voltak, akik fentebb gúnyt űztek az egértől való félelmedből, undorodból. Én komolyan gondolom, amit írok.
Az egér, amikor vadászni indul és elhagyja a lyukát, sosem olyan szándékkal indul, hogy valakibe beleharapjon. Nagyon félénk állat. Élelem után kutat, futkos ide-oda. Kicsi a valószínűsége, hogy felmásszon az ágyadra és éppen rád másszon, de nem zárható ki. Viszont abban a pillanatban, amikor valami okból megmozdulsz, máris leugrik és elfut. Ehhez elég, ha észreveszi, hogy lélegzel. Ha vészhelyzetbe kerül - természetesen - támad, harap. Ez minden élőlény természetes reakciója vészhelyzetben.
Summázva: ne félj attól, hogy rád támad vagy megharap. Roppant kicsi az esélye.
Viszont jól írták azok, akik szerint a vizelete, de maga az állat is kórokozókat terjeszthet. Megjegyzem, láttam én már egeret futkározni az egyik nagy áruházlánc üzletében a polcokon, más alkalommal pedig verebet szállni ide-oda a polcok tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!