Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesti ingatlant a közeljöv...

Budapesti ingatlant a közeljövőben érdemes eladni?

Figyelt kérdés
Mehetnek még feljebb az árak a következő 1-2 évben?

2019. júl. 10. 17:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az a modell, ami sikeresen bejósolta a 2008-as válságot, most akkora kockázatot mutat egy új válságra, mint 2007 júliusában. 2007 decemberében jelentették be a recessziót. Nem lesz akkora válság, mint tíz éve, viszont azt tudni kell, hogy a budapesti lakások 50%-át befektetők veszik és ha ők válság során találnak egy jobb alternatívát és tömegesen elindítják az eladásokat, akkor súlyos csapást mérhetnek az árakra.

Szóval van bőven dilemma a kérdésedben. Egy ismerősömnek egy építőipari vállalkozó azt javasolta, hogy legkésőbb 2020-bn adja el az ingatlanát. Nem tudom milyen érvek alapján jelentette ki, de lényeg, hogy készülnek a szakértők is.

2019. júl. 17. 12:04
 12/21 anonim ***** válasza:
Most olvastam el az előző válaszokat is. Devizával példálózni nagy hiba, mert a deviza nem ciklikus. Az ingatlanpiac az.
2019. júl. 17. 12:06
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha kell a pénz, ha vállalkozásba akarod fektetni, ha hitel van rajta, ha amúgy is el akartad adni, ha nincs pénzed felújítani és mostani állapotban nem kiadható, akkor igen.

Csak azért, mert most magasan vannak az árak szerintem nem. Ha nem a világ végén van, az inflációval nőni fog az ára, pár százalékot a kiadás is hoz.

2019. júl. 17. 15:15
 14/21 anonim ***** válasza:

11: Hol az a modell? Utánaolvasnék!

Légyszilégyszi!!!

2019. júl. 17. 15:30
 15/21 anonim ***** válasza:

"Egy ismerősömnek egy építőipari vállalkozó azt javasolta, hogy legkésőbb 2020-bn adja el az ingatlanát"

Mert addigra összedől...

Hiszen a vállalkozó építette.

Eladásra.

2019. júl. 18. 14:55
 16/21 anonim ***** válasza:

14:

Tessék.

[link]

2019. júl. 18. 17:33
 17/21 anonim ***** válasza:

Budapesti ingatlant nem adnék el, kivéve ha nincs jó helyen, ha másikat szeretnék BUDAPESTEN venni, vagy már van ott ingatlanom és a pénzt másba szeretném befektetni.

A fővárosban mindig lesz értéke, sőt, emelkedő, az ingatlannak, míg máshol erre azért kevesebb esély van.

2019. júl. 19. 09:07
 18/21 anonim ***** válasza:

16: Elolvastam.

Szerinted ennek mi köze a budapesti lakásárakhoz?

Szerintem:

1. A recesszió a gazdasági NÖVEKEDÉS CSÖKKENÉSE. Tehát ha például eddig megbízhatóan nőtt valahol az ingatlanok értéke 5%-ot évente, akkor most csak 1-2-%-ot fog. Ez lenne egy NAGYON NAGY recesszió.

2. Egy USA-beli adósságválság vagy recesszió hogyan befolyásolná a magyar, adósságokkal nem terhelt ingatlanok értékesíthetőségét?

3. Nálunk nem volt semmilyen recesszió 2008-ban, hanem a svájci frank devizaválsága volt. Nem okozott semmit az adósságokkal nem terhelt ingatlanok tulajdonosainak, sőt még a forinthiteleseknek sem.

2019. júl. 19. 10:05
 19/21 anonim ***** válasza:
Utolsónak: nem volt nálunk recesszió? Baromi mélyre esett a GDP növekedés mínuszban :DD. Ès, hogy minket nem érintenek más dolgok? A válságot az amerikai ingatlanpiacból kiinduló buborék bikázta meg, és az egész modern világ zuhant vele. Mi is elég kemènyen.
2019. júl. 19. 19:03
 20/21 anonim ***** válasza:
19: Én a devizahitelválságon kívül nem hallottam és nem észleltem semmit. Mi volt?
2019. júl. 19. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!