Van itt olyan, aki ingatlanközvetítővel adta el
(budapesti) lakását?
Sajnos igen. 5% jutalékot fizettem, 1 millió forintot... Igaz, hogy sok érdeklődőt hoztak és gyorsan sikerült eladni, de azért ennyi jutalék elég nonszensz.
Az átlag irodák 3% körül dolgoznak.
Hülye voltam, hogy belementem.
2019. júl. 6. 19:02
Igen, nagyon hálás voltam, 3 hét alatt eladták. Én is 5%-ot fizettem, több mint 1 milliót, de mivel külföldre költöztünk, megérte, mert előtte eladták. Korrektek voltak és gyorsak. Ha érdekel, privátban ajánlani tudom őket!!!
2019. júl. 6. 19:50
3/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a válaszokat!
1: Az 5%-t én is picit soknak érzem, bár nem tudom, nem voltak-e ügyesebbek, mint egy másik iroda esetleg... ki tudja...
2: igen ha átküldenéd megköszönném :)
1,2: Biztos 5%-ot fizettetek? Nem 5% + ÁFÁ-t véletlenül?
2019. júl. 6. 23:29
De, 5% + áfa volt, úgyhogy én a 17,5 milla eladási árból 1 milliót adtam a közvetítő zsebébe.. Így sajnos az a helyzet állt elő, hogy a maradékból (egyéb költségeket is beleszámítva) lósz@rt sem kapok, csak lepukkant pici garzonokat necces helyeken (Budapesten belül).
2019. júl. 6. 23:37
2019. júl. 6. 23:45
2019. júl. 7. 08:18
Egy jó helyen lévő budapesti lakás eladásához nem kell közvetítő, ha te is Budapesten élsz. Pörög a lakáspiac és semmilyen hozzáadott értéket sem képviselnek. Azr viszont drágán. Tudom, hogy nehéz lerázni őket, mert hiénaként xsapnak le a hirdetésedre, de megéri néháby lecsapott telefon azt az 1-2 millát, amit elkérnek
2019. júl. 7. 11:00
9/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: igaz, igaz, de azért elég sok papírmunkát meg ilyesmit is elintéznek helyettem, nem? Átverni meg szerintem azokat verik át, akik nem olvassák el a szerződést... Nincs tapasztalatom, de én így képzelném el.
Amúgy igen én is úgy számoltam, hogy a most eladandó lakásomért a jutalék lesz vagy másfél mila... tényleg nem tudom, megéri-e...
Budapesten már hogy a francba érné meg? :D Ha nagyon muszáj, szerintem napok alatt eladsz bármit. Akkor éri meg irodával szöszmötölni, ha nehezen eladható és/vagy messze laksz tőle. Pl. örököltél az ország másik felén egy házat és nem akarsz odamászkálni 7-8x, hogy mutogasd a vevőknek.
2019. júl. 7. 15:15
Kapcsolódó kérdések: