Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van itt olyan, aki ingatlanköz...

Van itt olyan, aki ingatlanközvetítővel adta el (budapesti) lakását?

Figyelt kérdés
Elégedett voltál vele? Melyik iroda volt? Esetleg egyéb tapasztalatok?

2019. júl. 6. 18:51
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Sajnos igen. 5% jutalékot fizettem, 1 millió forintot... Igaz, hogy sok érdeklődőt hoztak és gyorsan sikerült eladni, de azért ennyi jutalék elég nonszensz.

Az átlag irodák 3% körül dolgoznak.

Hülye voltam, hogy belementem.

2019. júl. 6. 19:02
 2/27 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon hálás voltam, 3 hét alatt eladták. Én is 5%-ot fizettem, több mint 1 milliót, de mivel külföldre költöztünk, megérte, mert előtte eladták. Korrektek voltak és gyorsak. Ha érdekel, privátban ajánlani tudom őket!!!
2019. júl. 6. 19:50
 3/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a válaszokat!

1: Az 5%-t én is picit soknak érzem, bár nem tudom, nem voltak-e ügyesebbek, mint egy másik iroda esetleg... ki tudja...

2: igen ha átküldenéd megköszönném :)

2019. júl. 6. 20:02
 4/27 anonim ***** válasza:
1,2: Biztos 5%-ot fizettetek? Nem 5% + ÁFÁ-t véletlenül?
2019. júl. 6. 23:29
 5/27 anonim ***** válasza:
De, 5% + áfa volt, úgyhogy én a 17,5 milla eladási árból 1 milliót adtam a közvetítő zsebébe.. Így sajnos az a helyzet állt elő, hogy a maradékból (egyéb költségeket is beleszámítva) lósz@rt sem kapok, csak lepukkant pici garzonokat necces helyeken (Budapesten belül).
2019. júl. 6. 23:37
 6/27 anonim ***** válasza:
84%
Na, hát akkor az 6,35%.
2019. júl. 6. 23:45
 7/27 anonim ***** válasza:
Nem, nekem 5% volt.
2019. júl. 7. 08:18
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó helyen lévő budapesti lakás eladásához nem kell közvetítő, ha te is Budapesten élsz. Pörög a lakáspiac és semmilyen hozzáadott értéket sem képviselnek. Azr viszont drágán. Tudom, hogy nehéz lerázni őket, mert hiénaként xsapnak le a hirdetésedre, de megéri néháby lecsapott telefon azt az 1-2 millát, amit elkérnek
2019. júl. 7. 11:00
 9/27 A kérdező kommentje:

Utolsó: igaz, igaz, de azért elég sok papírmunkát meg ilyesmit is elintéznek helyettem, nem? Átverni meg szerintem azokat verik át, akik nem olvassák el a szerződést... Nincs tapasztalatom, de én így képzelném el.

Amúgy igen én is úgy számoltam, hogy a most eladandó lakásomért a jutalék lesz vagy másfél mila... tényleg nem tudom, megéri-e...

2019. júl. 7. 12:52
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten már hogy a francba érné meg? :D Ha nagyon muszáj, szerintem napok alatt eladsz bármit. Akkor éri meg irodával szöszmötölni, ha nehezen eladható és/vagy messze laksz tőle. Pl. örököltél az ország másik felén egy házat és nem akarsz odamászkálni 7-8x, hogy mutogasd a vevőknek.
2019. júl. 7. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!