Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Költöznétek így ide?

Költöznétek így ide?

Figyelt kérdés

Gondolkozunk ház vásárláson egy faluban borsod megyében.

Párom nem szeretné elhagyni ezt a megyét, mert jól keres és nem akarja, hogy a nagyszülők, testvérek,rokonoktól távol legyünk,meg minden ide köti.

Csak hogy sok a cigány sajnos.

Van egy kis falu azonban,ahol a szülei laknak. Ott nem lakik egy cigány sem. (Még?)

Van egy posta, meg egy kis bolt meg egy ovi és igazából ennyi.

Eladó egy ház ott ,ami igazán tetszik nekem is meg a páromnak is. Mivel falu helyen van nagyon kedvező áron hozzá juthatnánk.

Két terasza van, van emelet, 4 háló,tágas és belülről is teljesen költözhető. Egy nagyon igényes idős pár lakott ott előtte.

Van egy megfelelő méretű kerte, mögötte veteményessel, utána gyümölcs fással.

A környezet amúgy nagyon szép. A kilátás dombok és erdő.

Csak az a baj, hogy mivel Miskolc és Barcika messze van, már alig maradnak ott. A fiatalok beköltöznek inkább a nagyvárosokba.

Nagyon kevés kisgyerek van már ott.

Az oviba még írathatnám a gyereket oda, és már elsős kora óta utaznia kellene.

Barcika busszal kb. Fél óra-45 perc. Miskolc vagy egy óra -másfél óra.

Igazából attól félek, hogy a gyerekek nem fognak tudni igazán szocializálódni,ismerkedni, barátkozni,mert kevés a fiatal,gyerek. A többi fiatal meg messze van. Meg mivel sok az idős, nagyon sok házban egyedül laknak, nem tudom mi lesz 5-10-20 -30...év múlva

Plusz párom miskolcon én barcikán tervezek dolgozni.

Azonban a nyugalom és a természet nekem nagyon tetszik. És a nagyszülők is itt lennének. A testvér pedig két faluval lejebb. Barcikához közelebb.

Kicsit hosszúra sikeredett.

Leírnátok a ti véleményeteket erről?

Inkább a nyugalom vagy a közelség és a sok létszám a jobb?

2019. jún. 26. 23:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a legfontosabb, hogy közel legyen egy ipari parkkal rendelkező város az otthonomhoz. Egész életembe vidéken laktam és ott is maradok, viszont fél óránál többet én nem vagyok hajlandó utazni azért, hogy dolgozzak.

Ez alapján a párod napi 3 órát fog utazni,szerintem az nagyon sok, bár ez relatív érték. Nagyon nem mindegy hogy 4:40 kor vagy pedig 3:40 kor kelek... azt a maradék 2 órát fontosabb dolgokkal is el lehetne tölteni. Bár gondolom ott is drágábbak a Miskolchoz közelebbi településeken az ingatlanok, mint ott ahol ti nézitek.

Én 32 éve egy 900 fős faluban lakom, és szerintem bőven ideális, mert nyugodt és csendes, bár jobb lenne ha zsákfalu volna, de felénk ilyenek nincsenek. Környező hasonló faluk pedig biciklivel max 10 percre vannak, így gyerekként az ismerkedés sem volt túl nehéz.

2019. jún. 28. 13:26
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

Itt nem azzal van a baj, hogy faluba költöztök. Az a probléma, és ezt te is jól látod, hogy:

- Messze van mindentől.

- Tele van cigánnyal a környék, és ez 10-20 év múlva csak rosszabb lesz.

- Elöregszik a népesség.

Hidd el, jelen állás szerint ezek a települések CSOK ide vagy oda, de halálra vannak ítélve. Elkezdenek kihalni majd szép lassan az öregek, fiatal már nem fog oda kiköltözni, mert a munka is messze van, ha gyereket utaztatni kell iskolába, akkor meg pláne rossz az egész. Mivel nem lesz kereslet a házakra, ezért le fog menni az áruk, megjelennek az első buckalakók, ez tovább rontja majd az ingatlanok értékét és ugyan arra a sorsra jut ez a falu is, mint a többi.

"Ha még nincs gyerek, akkor egy leghamarabb 8-10 év múlva ESETLEGESEN felmerülHETő problémáról beszélsz."

Ezek biztosan felmerülő problémák és az értelmesebbje lehetőleg évtizedekre vesz házat/lakást, nem pedig úgy, hogy "jó lesz ez pár évig".

2019. jún. 28. 23:00
 13/14 A kérdező kommentje:

Igen sajnos ha megveszünk egy házat és beleköltünk sok pénzt, hogy úgy formáljuk, hogy nekünk a legjobban tetszen. Akkor nagyon rossz lesz,ha egyszer csak meg kell válni tőle. Én legszívesebben úgy vennék házat, hogy az életem végéig meg legyen.

Páromnak mondom, hogy borsodban nem kellene gondolkodni,mert egyre több a cigány és ez nagyon-nagyon rossz így.

De hajthatatlan, mindig azt mondogatja, hogy ő nem szeretne a családjától messze költözni. Meg olyan lenni mint az ő és az én rokonaim is, hogy külföldön dolgoznak és alig látják a családot meg a rokonokat alig látogatják.

Úgyhogy nem tudom mi tévő legyek.

Csak ilyen kicsi faluk maradtak messze a munkahelytől.

Párom amúgy nem busszal járna majd, még most gyakornok, úgyhogy busszal jár. De ha rendesben lesz akkor már autóval szeretne. Úgy közelebb van azért. Szerintem akkor kb. 1 óra alatt meg lehet tenni oda-vissza, ha egy picit sietősebben megy.

2019. jún. 29. 21:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Végül megvettetek a hazat? Hasonló cipőben járunk mi is most.
2022. okt. 19. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!