Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Költöznétek így ide?

Költöznétek így ide?

Figyelt kérdés

Gondolkozunk ház vásárláson egy faluban borsod megyében.

Párom nem szeretné elhagyni ezt a megyét, mert jól keres és nem akarja, hogy a nagyszülők, testvérek,rokonoktól távol legyünk,meg minden ide köti.

Csak hogy sok a cigány sajnos.

Van egy kis falu azonban,ahol a szülei laknak. Ott nem lakik egy cigány sem. (Még?)

Van egy posta, meg egy kis bolt meg egy ovi és igazából ennyi.

Eladó egy ház ott ,ami igazán tetszik nekem is meg a páromnak is. Mivel falu helyen van nagyon kedvező áron hozzá juthatnánk.

Két terasza van, van emelet, 4 háló,tágas és belülről is teljesen költözhető. Egy nagyon igényes idős pár lakott ott előtte.

Van egy megfelelő méretű kerte, mögötte veteményessel, utána gyümölcs fással.

A környezet amúgy nagyon szép. A kilátás dombok és erdő.

Csak az a baj, hogy mivel Miskolc és Barcika messze van, már alig maradnak ott. A fiatalok beköltöznek inkább a nagyvárosokba.

Nagyon kevés kisgyerek van már ott.

Az oviba még írathatnám a gyereket oda, és már elsős kora óta utaznia kellene.

Barcika busszal kb. Fél óra-45 perc. Miskolc vagy egy óra -másfél óra.

Igazából attól félek, hogy a gyerekek nem fognak tudni igazán szocializálódni,ismerkedni, barátkozni,mert kevés a fiatal,gyerek. A többi fiatal meg messze van. Meg mivel sok az idős, nagyon sok házban egyedül laknak, nem tudom mi lesz 5-10-20 -30...év múlva

Plusz párom miskolcon én barcikán tervezek dolgozni.

Azonban a nyugalom és a természet nekem nagyon tetszik. És a nagyszülők is itt lennének. A testvér pedig két faluval lejebb. Barcikához közelebb.

Kicsit hosszúra sikeredett.

Leírnátok a ti véleményeteket erről?

Inkább a nyugalom vagy a közelség és a sok létszám a jobb?

2019. jún. 26. 23:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
Ha fontos a gyerek, ne. Az ilyen ház hétvégi pihenésre jó. Mi is nagyobb városba cuccoltunk a 2.5 évessel, ingerszegény egy ilyen település egy kisgyereknek.
2019. jún. 26. 23:30
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Persze a gyermek a legfontosabb.

Én kisvárosban nőttem fel. Viszont valahogy itt jobban tetszik nekem, nyugodtabb, kedvesebb, beszédesebb emberekkel.

A kis városban ahol éltem a szomszédok nagyon ritkán köszöntek, úgyanúgy nehéz volt igazából az ismerkedés. :/

Az ovi majd suli mellett a testvér gyerekeihez nagyon szívesen átviszem heti akár 2x is. Vagy amennyit igényelnek. Meg ők is jöhetnek.

Meg ha talál esetleg olyan barátokat én szívesen nyitok a szülők felé közös programokért.

Csak így tényleg kicsit nehezebb lesz.

Még szívesen fogadok véleményeket.:)

2019. jún. 26. 23:56
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Ha még nincs gyerek, akkor egy leghamarabb 8-10 év múlva ESETLEGESEN felmerülHETő problémáról beszélsz. A még ki sem alakult problémákat nem kell megoldani. Én odaköltöznék, nagyon jól hangzik!!
2019. jún. 27. 02:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"Igazából attól félek, hogy a gyerekek nem fognak tudni igazán szocializálódni,ismerkedni, barátkozni,mert kevés a fiatal,gyerek."

Akikkel Borsodban egy népesebb településen ismerkedne "szocializálódna" azoktól mentsen az Isten!

Örülj neki, hogy nincs egy kisebbségi sem, a ház szép és megfelelő.

Jelenleg van óvoda, ahol találkozik gyerekekkel, találkozik a rokongyerekekkel és iskolába is fog járni, ahol nem ő lesz az egyetlen és nyilván iskolabusszal viszik őket, ahol szintén barátkozhat.

2019. jún. 27. 03:59
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

Csak akkor költözzetek oda, ha megoldható, hogy állandóan hurcolássza valamelyikőtök a gyereket iskolába, külön órára, stb. És ha terveztek még gyereket? Kettőt erre-arra szállítani.....

A másik, hogy szép lassan teljesen elértéktelenedik a házatok, hiába gondozzátok. Ahol nincs megfelelő infrastruktúra, ahogy látod, elmenekülnek a fiatalok, elöregszik a hely.

Persze, szép meg minden, de azért jól gondoljátok át.

2019. jún. 27. 05:51
 6/14 anonim ***** válasza:
64%
1-2 gyerek biztosan lesz ott is haverkodni, en városban nőttem fel, szüleim mindig dolgoztak, be voltam zárva a 4 fal közé, most falun lakunk, az én gyerekeim állandóan mennek valahova. Buszozni tudnak, korosztályukhoz képest fejlett az irányérzékük, a legtöbb kortársuk ki se lát a mobilból.
2019. jún. 27. 06:46
 7/14 anonim ***** válasza:
33%
még egy ingyen házba sem költöznék oda.
2019. jún. 27. 07:06
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

Pontosan amiatt a tendencia miatt néptelenednek el falvak, mert manapság úgy állnak hozzá, hogy minden utcasarkon legyen egy gyár, vagy összeszerelő üzem, mert ingázni már mindenkinek büdös. A Kádár rezsimben hét közben Szabolcs megye kiürült, csak pénteken jártak haza a "fekete vonattal" de senkinek nem sírt a szája.

Pedig az nem félórás út volt és nem lehetett közben netezni.

Pont ezek miatt hozták létre a falusi CSOK-ot, ami szerint nagyon jó házakat kapni vidéken gombokért(még!) és ha bevállal valaki egy kezdeti kényelmetlenséget az ingázással, majd lesz megfelelő infrastruktúra, iskolák és multik a településen, de ennek ürülő falvak esetén nincs értelme. De el kell kezdeni a beszivárgást, nem mindenkinek Budapestre tódulni és utána itt a Gyakorin siránkozni, ha 5 m2-es lyukakért 100ezret kérnek a bűzben és a tolongásban, ahol szintén utazhatsz másfél órát a munkahelyedre, de a falusi kocsmában hétvégén elmondhatod, a haveroknak, hogy te "pesti" vagy.

Kérdező!

Reálisan látod az esetleges nehézségeket, de valamilyen otthonnal el kell indulni az életben és ha te és még 10 család így gondolkozik, akkor a település idővel felemelkedik, nem is olyan sokára.

Üres falvakat nincs miért fejleszteni!

2019. jún. 27. 11:24
 9/14 acelsziv ***** válasza:
Mályinka?
2019. jún. 27. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:
64%

Én épp egy faluban akarok házat venni 25 km-re a várostól.

Van orvos,óvoda, iskola, bár még nem tudom, hogy 4.ig vagy végig a 8 osztályon. Gyógyszertár, posta, gyönyörű kert, virágok (lesznek), kellemes kisfalu megfizethető áron.

felújítás miatt úgy tervezem, hogy 1,5-2 év múlva költözöm oda. Aztán baba, gyereknevelés, a következő 10-15 évben tökéletes lesz. Ha kell majd bővítjük a házat, ha valamilyen okból nem jó ott nekünk, majd elköltözünk máshova.

De a következő 10-15 évre jobb lesz mint egy panel 7. emeletén, vagy a közös udvaros lyukakban 4x ennyiért vegyünk valamit.

Suliba hordják a gyerekeket, osztálytársak lesznek, unokatesók, azok szomszédai, nem kell félteni a gyerekeket, feltalálják magukat.

És falusi környezetben, talán kisebb létszám mellett sokkal jobban szocializálódnak, mint a városban, ahol a szomszédodat sem ismered többnyire.

Én mindenképpen költöznék.

2019. jún. 27. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!