Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Belevágjak így a házvásárlásba?

Belevágjak így a házvásárlásba?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 26 évesen és több év külföldi munka után eljutottam oda ,hogy haza költözök és házat szeretnél venni. Nézegettem 11-12 milliós közepes állapotú házakat. Győrtől 25-30 km-re vannak. A gond az ,hogy kb nem maradna semmi megtarkarított pénzem. Lehet ,hogy utána jönne valami váratlan kiadás és megszívnám. Viszont a ház meglenne , autóm van és minden más is amit akartam tehát eszméletlen tartalékokat nem kellene felhalmoznom, nincs mire már gyűjtenem. Max arra ,hogy az ízlésem szerint alakítsam a házat de arra ott a hátralevő életem. Nyílván hamarosan otthon is munkába állok . Így érdemes az egész pénzem kiadni? Persze tartalékolok 2-3 százezret amiből élek de ennyi. Mit tennétek a helyemben? Nyílván átnézetéssel sok minden kiderül de az sem 100%-os
2019. jún. 25. 21:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%
Ha minden álmod a ház, akkor vágj bele, de 2-300 ezernél én többet tartalékolnék. Persze, Győrben biztos találsz jól fizető állást, az ad egy biztonságot.
2019. jún. 25. 22:00
 2/23 anonim ***** válasza:
37%

Győr felé biztos baromi drágák a "jó" házak, még itt a hanyatló Borsodban is egy Miskolci ingatlan ami "jobb" környéken van az 25-től indul felfelé, ami már családnak is ideális, és nem egy 2 szobás 70nm-es agglegény birtok.

Tesóm vőlegényének a háza kicsivel 31 millió felett állt meg, sok év külföldi munka után Ő is vissza jött, és a vételárhoz még 5 milliót fel kellett vennie, plusz ebből rendezik a nagy berendezéseket.

Tehát nem kell tetőcsere, szigetelés, nyílásszárók, fűtés, mert mind költségmentesek alig 7 évesek.

Továbbá nekik a fő szempont volt az is hogy fenntartható legyen, kettejük bevételéből kb 450-500e ft. Mert ugyanilyen értékben volt 200nm feletti ház is 4-5 szobával, de azt gázzal kifűteni költségesebb mint 120nm-et

Itt 15M-ért olyan házakat kapni amik még a 60-as években épültek, teljes áttervezést igényelnek, ami falig visszabontást eredményez. ennyi pénzért pedig kapsz 4 falat, plusz egy jó alapot amit nem kell bántani.

Gondold át ezt a dolgot, nézelődj.

Mert egy teljesen felújítandó ingatlan a mostani pénzed kétszeresét kívánná, ha költözhető modern házat akarsz.

2019. jún. 25. 22:30
 3/23 anonim ***** válasza:
52%
Áhhh , autót se vennék nulla tartalékkal . Megvan újítanád stb aztàn az árak munkadíjak emelkednek . Tartalékba meg hogy legyen felesleges ...
2019. jún. 25. 22:58
 4/23 anonim ***** válasza:
12%
Most nem vennék semmit,mert az egekben vannak az árak,előbb-utóbb becsődöl az egész,na majd akkor vegyél.
2019. jún. 25. 23:24
 5/23 A kérdező kommentje:
Az gondolom még pár év lesz mire dől a piac. Hiszen most dübörög a ház eladás, ja nem. Akkor szerintem megyek tesómhoz. Rezsivel meg lakbérrel kb havi 45-50 . Ez kicsit gazdaságosabb 😅
2019. jún. 26. 00:04
 6/23 anonim ***** válasza:
24%

Győrtől ilyen messze, jó kis pénzkidobás házat venni 10milláért. Se kiadni, se eladni, se semmit nem tudsz kezdeni vele ha úgy adódik hogy kell belőle a pénz. Max. nyugdíjjasok veszik, tenni venni a ház körül. Csak azért hogy "legyen egy házam, lakni", a te esetedben felejtős.

Ja, és nincs munka a megyében, ahogy azt sokan álmodják, ez csak a látszat.

2019. jún. 26. 05:51
 7/23 A kérdező kommentje:
Nagyon jól ismerem Győrt és a lehetőségeket úgyhogy hidd el van munka. Aki ott nem talál az vessen magára.
2019. jún. 26. 06:50
 8/23 anonim ***** válasza:
82%
Ha az a terved, hogy utána kimesz az osztrákok hoz havi2000 euróért, akkor simán vedd meg.
2019. jún. 26. 07:03
 9/23 anonim ***** válasza:
39%

Ja kérdező, alja gyári munka az a legutolsó kisvárosban is akad... Bírom ezt a "aki nem talál munkahelyet magára vessen" dumát... Tudod nem mindenki azért tanult éveket hogy utána gyárban szalag mellett melózzon az - általában, de tisztelet a kivételnek - sok értelmiségi között.

Ez a kijelentés mindig felbosszant...

11-12 milliós "közepes" állapotú ház Győr mellett? Jó lesz az bontandó vizes falúnak is. Épp hogy még rendelkeznek lakhatási engedéllyel azok. Ez inkább olyan telekár.

Tudod, már most Szabolcs megyében se nagyon kapsz 12 millióért, város közelében (közel alatt 30-40km-t értem...) értelmes ingatlant. Négy fal üresen palatetővel 5-6 milliótól indul, a "normál" állapotú közös vizesblokkos kádárkocka csodák 8-10 millió, a hodályok (160+ m2) faablakkal, konvektorral, vagy legalábbis elavult rendszerrel, ocsmány fürdőszobával 14-16 millió.

2019. jún. 26. 07:54
 10/23 A kérdező kommentje:
Akkor hagyjam a francba az egészet és menjek tesómhoz? Max marad egy “kisebb” tartalékom. Az meg sosem rossz
2019. jún. 26. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!