Te kiköltöznél Budapestről? Ha igen, miért? Ha nem, miért? Budapesti lakás vagy inkább Pest megyei kertes?
"azért nem kell lehurrogni azt, aki megemlíti, hogy a kertes házban sincs ám olyan nagy csönd! Sokan ezt hiszik sajnos, aztán csalódnak."
Ezért kell alaposan körülnézni, mielőtt házvásárlásba ugrik az ember.
Nem azon kell pl. leragadni, hogy hány centis a hőszigetelés, milyen színű a laminált padló, meg a többi hülyeségen.
Többször is oda kell menni, körbesétálni de gyalog, megnézni a szomszédságot stb...stb...
Akkor nincsen meglepi, és van egy normális nyugodt élet!
Persze akinek csak az fontos, hogy ócsó legyen, ott a szomszédok is "ócsók"...
...és mint tudjuk olcsó húsnak híg a leve.
Kiköltöztem, bár csak 1 km-re van a közigazgatási határa tőlünk. Én agglomerációban dolgozom, a párom pedig reggel 7-re jár a belvárosba, így a dugót mindketten megússzuk. Ő hazafelé szív azért kicsit, ahogy most az M0 miatt én is, de reméljük egyszer ennek a felújításnak is vége lesz. Mivel mindketten céges autóval járunk, ezért nem volt mérvadó, hogy mennyi az autó fenntartási költsége. Egyébként buszmegálló a ház előtt, erre direkt figyeltünk, ha bármi lenne, azért megtudjuk közelíteni a várost. Éjszakai járat is jár felénk. Mondjuk csak óránként egy, de az is több, mint a semmi.
Kölyökként álmom volt, hogy Budapest szívében lakjak. Aztán gyorsan megutáltam, amikor megtapasztaltam milyen is az. Sok dühös, feszült, stresszes ember. Egy senkinek, egy porszemnek érzi magát az ember a nagy büdös betondzsungelben. Agglomerációba mentem később albérletbe és amikor sajátot vettünk sem volt kérdés, hogy hol nézelődünk első sorban. A lakást nagyon nagyon szeretem, ahol élünk, a környéket nem. Még mindig túl sok. Ha egyszer költözünk innen, biztos hogy sokkal távolabbra fogunk és valószínű olyan helyre, ahol közel a vasút, zónázóval max fél óra a belváros. Ebből kiindulva abszolút a Pest megyei kertesre szavazok.
Korosztály kérdése is a válasz. Mi kistelepülésen élünk, családi házban, parkosított udvarral, ezer a feladat.
A fiamék most költöztek össze a barátnőjével, mindketten Budapesten dolgoznak,pár éven belül nem akarnak családot. A hétvégét itthon töltik általában, így nem maradnak ki a kertes ház teendőiből.
Most egy 3 szobás lakásban laknak Budán, ami tökéletes számukra. A munkahelyre töredék idő alatt jutnak el mint bárhonnan ingázva. Ha hazamennek tudnak pihenni, kikapcsolódni, minden bevásárlási lehetőség közel van.
Ha lesz gyerekük lehet,hogy kertes házba fognak vágyni, bár ebben sem vagyok biztos.
Buda szellős, rengeteg játszótér van, bölcsi, óvoda, iskola a közelben.Én sem mozdulnék a helyükben
Eredetileg vidéki vagyok, majd kb 10 évet lehúztam Pest különböző szegleteiben. Mikor vásárláshoz ért a dolog 2 éve, nagyon gondolkodtunk a déli agglomerációs házvásárláson. De drágállottuk, és akkor még nem is akartuk a kocsit fizetni, órákat ingázni (pedig akkor még be se robbantak így az árak...).
Köztes megoldásként kimentünk a 20. kerületbe, lakásba szép zöldterület közepén. Sokan mondták hogy h.lyék vagyunk, de a lakás ára azóta 50%-al felment. 5-10 év múlva amúgy is kivándorlunk mi is, szóval a házvásárlásról itthon le is tettünk.
A lényeg, hogy nem kellett kocsit fenntartanunk, 30-45 perc egy irányba a munkahelyünk, könnyen bejutunk a körúthoz is ha kell. Más kérdés hogy én külső kerületben dolgozok, így havonta kb 2x jutok be a belvárosba, de már rosszul leszek a szagoktól, tömegtől stb., kerülöm ha csak lehet.
Szóval szerintem a külső kerületi lakások jó átmenetek, persze az elmúlt években nagyon kigyűrőzött oda is a drágaság, de sokakat látok még mindig foggal-körömmel ragaszkodni a belsőbb kerületekhez, 1.5-szer olyan drágán és feleolyan jó állapotban, amit azért nem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!