Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Erről a háztípusról mi a...

Erről a háztípusról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

Az ilyen tetőteres, elöl erkélyes eltolt szintesekről mi a véleményetek? Belül is ilyen nagyok, tágasak mint amilyennek tűnik, vagy sok a "holttér" (lépcsőház, folyosó)?

2019. jún. 3. 12:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nagy épület "tágas" is.

De nem feltétlen optimális a kialakítása.

Amúgy egy jó kis energiazabáló + hőhidas is.

2019. jún. 3. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Vannak fotók a belinkelt oldalakon a belső térről is. Nézd meg.
2019. jún. 3. 13:15
 3/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%

Ezek akkor épültek mikor rengeteg olcsó szén volt

Gatyád rámegy mire kifütöd ezeket a monstrumokat.

2019. jún. 3. 13:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Az első az 120m2, a második az a nagyobbik hosszabb verzió, azt írja is hogy 160m2, az nem is kéne... A kádár-kockák általában nettó 90-110m2 között mozognak, akkor ez nem sokkal nagyobb elvileg, igaz többszintes, és ott egy holtteres lépcsőház.
2019. jún. 3. 13:39
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

Ikerháznak tűnik. Kertes ház esetén nincs sok értelme az erkélynek, a belső tér kialakítását így nem lehet megmondani.

A fenti válaszolóknak viszont igaza van abban, hogy a kifűtése nagyon költséges lehet, kérdés, hogy milyen típusú téglából épült. Így ránézésre havi 44-60 ezer gáz átalánydíjat nézek ki belőle (azaz télen-nyáron ennyi lehet a gázszámlája). De amúgy jó állapotban van.

2019. jún. 3. 13:43
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem első körben az jut eszembe ezekről, hogy iszonyat rossz energetikai tulajdonságokkal rendelkező hatalmas hodályok.

Már abban a korban vannak, hogy illik vízvezetéket, villanyvezetéket cserélni, fűtéskorszerűsíteni, jobb kazánt elhelyezni, de akkor már valószínű új kémény is kéne. Nyílászárókat cserélni, kívülről szigetelni. Pörögnek a dollárjelek, ami apránként nem nagy dolog, de mindig feltúrt házban élni... A szüleim ezt csinálják a kétezres évek eleje óta és szerintem sosem lesz vége. Én nem vennék ilyen korú és kialakítású házat, ha csak nincs korszerűsítve azóta.

2019. jún. 3. 16:04
 7/11 anonim ***** válasza:

80 as években mikor építkeztem még nagyon menőnek tartottam...

Ma 55 évesen csípőprotézissel eladtam a 3.14csába és vettem egy földszintest.

2019. jún. 3. 19:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Az eltolt szintesről én azt gondolom, hogy ilyen félemelet-szerűen vannak benne a szintek. Azért hívják eltolt szintesnek. Nem olyan, mint a normál tetőteres.

Negyediken laktam nekem semmi bajom a lépcsőzéssel, de hogy én félemeleteket nem mászkálnék, az biztos. Mert mondjuk itt két helyiség van a földszinten, kettő meg a félemeleten.

A rendes tetőteres, normál kétszintes ház, az más. Mondjuk fent vannak a hálók, stb.

Ezek amúgy típusházak, ugye egyforma szabásmintára készültek. Hát egy ilyen 160 m2-est kifűteni.... húha

tetőt cserélni, satöbbi, le se írom inkább.

Kalkulálj rezsiköltséget, mielőtt ekkora házat veszel.

Amúgy rokonnak voltam még régen ilyesmi házában, csak az sima kétszintes. Gyerekként észrevettem, hogy a tetőtérben van egy ba..i nagy előtér- előszoba nemtudommi, és onnan nyíltak a szobák, vonalzóval rajzolva az egész. Gyerekként nem értettem, minek oda az a hatalmas előtér a tetőtérbe...

2019. jún. 4. 00:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Ezek a házak szerintem nem rosszak, ha van még sok pénzed felújítani. Jók az alapok, pince is van. A most épülő házakat nem pincézik alá, így spórolnak. Garázs is van.

Kívülről le kell szigetelni, az biztos, ablak és bejártai ajtó csere. A belső felújítás is sok pénz. Viszont 120-160 nm egy négytagú családnak egyáltalán nem sok. Élhető. (Bár nem írta a kérdező, hogy hányan vannak)

2019. jún. 4. 08:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Hidegebb teleken simán lesz 700-800 ezer a rezsi (gázzal). Ha meg fával nyomod, akkor éjjel-nappal aprítani fogod a 20 m3 (egy kamion) fát. Ezt én átgondolnám.

Szigetelni pedig nem csak drága (3-5 milka), de problémás is a sok beugró sarok miatt. Itt bizony hőhidas lesz, mert nincs hely a szigetelésnek.

Hacsak nem vállalkozni szeretnél otthon, akkor kerüld ezeket a házakat. Nem véletlenül olcsó a m2 ára.

2019. jún. 5. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!