Tanulatlan, lusta családba születtem, a férjem szintén. Szeretem a családom, de ez sajnos tény. Nagyon sok energiát beletéve, a 3. diplomámnál tartok. Most nézünk házat és nekem fontos szempont, hogy jó környéken legyen, ahol kimagasló iskolák vannak. A "rózsadombot" nyilván nem engedhetjük meg magunknak, de mondjuk csepelnél, monornál jobb helyet szeretnék, leginkább a leendő gyerekeink miatt. Ezért kicsit kíjjebb nézelődünk, kisebb házakat, és abból sincs nagy választék az árkategóriánkban, de azért nem reménytelen, csak időbe tellik. Ugyanakkor többször megkaptam, hogy miért nem veszünk inkább egy panelt, kicsit rosszabb helyen, majd később jobb lesz. Nem akarok a későbbre várni, nem akarok majd gyerekekkel hurcolkodni, most szeretnék egy megfelelőt. Inkább utazom picit többet, ha ez a kert és a jó iskola ára, minthogy éveket várjak egy csepeli panelban a jobb időre. Első házunk lesz, a családunknak sincs saját ingatlana, így kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg butaság-e erre rápörögni. Ti mit gondoltok?
Az gondolom, hogy megfontolt, racionális döntést akar hozni, és nem akar "prolik" közé költözni egy csepeli panelba, ami annyiba kerül, mint a "3 diplomához illő" háza Pesttől 50km-re.
2019. máj. 24. 17:36
12/29 A kérdező kommentje:
Csúnyán hangzik, tudom, de így van. Segítség nélkül még nem tartok ott, hogy a sok generációs értelmiségiek közé költözzek, és másnak lehet érthetetlen, hogy így önérzeteskedek, de nem akarok már olyan környezetet, ahol meló után sztárban sztárt és társait bámulja az emberek többsége. Biztos, hogy a jobb helyeken is van ilyen, olyan ember, és nincs is velük bajom, nem is akarok elszigetelődni tőlük, csak a gyerekeimnek jobbat szeretnék. Ingatlant pedig hosszú távra veszünk, persze, hogy megnézem az iskolákat. 30 Km szerintem nem a világ, ráadásul 6 órát kell a munkahelyemen töltenem, nem 8-at.
2019. máj. 24. 17:47
13/29 anonim válasza:
Valami nagyon össze van kavarodva a fejedben. Az "értelmiségi" csak azt jelenti, hogy egy szöget nem tud a falba beverni és soha nem végzett olyan munkát, aminek a gyakorlatban látható eredménye volt. Ennek meg a kultúrához, a műveltséghez nagyon-nagyon kevés köze van. Az általam ismert "értelmiségi" emberek zöme életében nem volt operaelőadáson, nem jár múzeumba, nem ismeri a világirodalmat (jó esetben csak az éppen aktuális kortársakat) és a lakása is kifejezetten proli módon, kommersz IKEA bútorral vagy koloniállal van berendezve (ízléstől függően), kézzel csomózott vagy szövött keleti szőnyeget meg csak azért vesz, mert drága. Amire te vágyakozol az elsősorban külsőségekben megnyilvánuló kivagyiság. A gyerekeknek nem egyszerűen a "jó" iskola kell, hanem az egyúttal legyen olyan hely, ahová a gyerek szeret járni és nem nyomasztja a légkör és a szigorúság. És én láttam Csepelen olyan kellemes és kedves családi házas övezeteket, ahol nyugodtan lehet lakni.
Csak adalék: egy önkéntelen elszólása volt annak idején a feleségemnek, hogy nem jött volna hozzám feleségül (pontosabban nem vesz férjül), ha ipari tanulóként ismer meg. Én ugyanis érettségi után szakmunkásképzőt végeztem és csak ezután egyetemet, meg lettem kandidátus, de mindez nem tartott vissza attól, hogy már idősebb koromban végezzek el egy OKJ tanfolyamot is meg kitanuljam a perzsaszőnyeg készítés mesterségét.
2019. máj. 24. 18:13
14/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Én olyan értelmiségi körben mozgok, ahol a opera alap és nem az ikeában vásárolnak, ahol bizony én sem szeretek. Fontosnak tartják a környezetvédelmet, a fogyasztás mérséklését, pl. többen maguk újítják fel bútoraikat. Nyilván ez is egy szűrő, mert én is ezeket teszem, tehát hamar találok hasonszőrű embereket, ettől még sok értelmiségi nem így él. Ha elgondolkodom, abban van igazság, hogy az említett ismerőseim is mindenféle helyen laknak, de az is igaz, hogy mindegyikük több diplomás. Gödöllőn több nagy múltú iskola van, kiemelkedő eredményekkel és hiszem azt hogy ez valahol predesztinál. (Csepelen egyébként pont van egy szuper iskola, de oda csak a körzetes gyerekeket veszik fel, míg a kiszemeltnél ez nem így van és a választási lehetőség is több.)
2019. máj. 24. 18:37
15/29 anonim válasza:
Meg kérdező, szerinted az értelmiségi elit Gödöllőn lakik?:D aki ott lakik elit, az a 60+ millió kategóriás házban, ott a 30as házzal se fogsz az értelmiségiekhez tartozni.
Ilyen panel árak mellett amúgy rendesen kifordultak a rétegek, sokan eladták, és helyükre értelmiségiek jöttek. Már nem a proli réteg lakik igazából panelban. Bérelni se tudják, 140+ ezres árakkal
2019. máj. 24. 18:37
16/29 anonim válasza:
Még gyerek sincs, mit aggódsz? Addigra úgyse lesz tanár sehol
2019. máj. 24. 19:16
17/29 anonim válasza:
Nem is tudtam, hogy az értelmiségi emberek egy kupacban laknak valahol? Szerintem a kisebbségi komplexusodat kezeltesd. Anyukám és rengeteg ismerőse értelmiségi volt, de ennyire görcsösen egyik sem akart emberekre sémát ráhúzni. Amúgy politikai múlttal, egy állami cég vezérigaztónőjeként dolgozó értelmiségi ismerősöm szereti a hasonló műsorokát, pedig rendszeres látogatója mindenféle művészeti előadásoknak. Nem hiszem ,ne haragudj, hogy valaha is befutsz akkora karriert, mint ő, mégsem hallottam tőle még ilyen sznob kijelentéseket. Gondolom valami nagyon alja nép családod lehet, ha ilyen tüske van benned. Arról nem beszélve, hogy az értelmiségi nagyon nem egyenlő a gazdaggal, a jó környék pedig pénzbe kerül.
2019. máj. 24. 20:53
18/29 A kérdező kommentje:
Szerintem kezeltetnie a 66%-nak kellene magát.
Talán nem jól fejeztem ki magam, de azt hiszem azért összehasonlítva pl. Gyál meg Gödöllő népességi, bűnügyi, oktatási adatait, nem kérdés melyik kerülne ki győztesen. A nagy számok törvénye szerint, pedig hamarabb találok hozzám hasonló érdeklődésű embert előbbinél. Nem kérdés, hogy Aszódon is találhatok ilyet, és ha hiszünk a csodában akár a miskolci Lyukóvölgyben is, de szeretném növelni az esélyeket. A kérdésem erről szólt, mert igen, nekem ez is fontos, de ha úgy írom ki, hogy "normális-e hogy biztonságosabb, jó oktatási intézményekkel rendelkező, többségében magyar lakta települést keresek", mindjárt nagyobb támogatást kapok. Pedig lényegében erről van szó, az már valóban az én önérzetem, hogy úgy vélem ilyen helyre hamarabb illeszkedek be, mint az ellenkezőjében. Utóbbit ugyanis próbáltam eleget, a továbbiakban nem kérek belőle.
2019. máj. 24. 21:48
19/29 anonim válasza:
Ne haragudj nem bírtam már iszonyat ez a sznobizmus amivel egyébként annyira nem lenne gond ha nem hangoztatnad, de a 3 diplomadhoz nem ártana akkor pénzt gyűjteni. Ki nem állhatom ezeket a diplomás egyébként meg életképtelen embereket akik csak a diplomajukat lobogtatjak. 3 diplomaval meg akar a rózsadombra is lehetne költözni.. Most tényleg minden sertest próbáltam elkerulni.
2019. máj. 24. 22:42
20/29 anonim válasza:
Őszintén ha egy kicsit is reálisan nézed a dolgokat. Gyerek sincs még az ablakban se, te meg már iskolában gondolkodsz. És egyébként azt is én írtam hogy ma még jó környék utána meg a lábad se tenned be oda és ezt nagyon komolyan írtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!