Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek is rosszul gondolom?

Szerintetek is rosszul gondolom?

Figyelt kérdés
Tanulatlan, lusta családba születtem, a férjem szintén. Szeretem a családom, de ez sajnos tény. Nagyon sok energiát beletéve, a 3. diplomámnál tartok. Most nézünk házat és nekem fontos szempont, hogy jó környéken legyen, ahol kimagasló iskolák vannak. A "rózsadombot" nyilván nem engedhetjük meg magunknak, de mondjuk csepelnél, monornál jobb helyet szeretnék, leginkább a leendő gyerekeink miatt. Ezért kicsit kíjjebb nézelődünk, kisebb házakat, és abból sincs nagy választék az árkategóriánkban, de azért nem reménytelen, csak időbe tellik. Ugyanakkor többször megkaptam, hogy miért nem veszünk inkább egy panelt, kicsit rosszabb helyen, majd később jobb lesz. Nem akarok a későbbre várni, nem akarok majd gyerekekkel hurcolkodni, most szeretnék egy megfelelőt. Inkább utazom picit többet, ha ez a kert és a jó iskola ára, minthogy éveket várjak egy csepeli panelban a jobb időre. Első házunk lesz, a családunknak sincs saját ingatlana, így kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg butaság-e erre rápörögni. Ti mit gondoltok?
2019. máj. 24. 15:53
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
74%

Én így gondolom:

- panelbe nem költöznék

- 15 km különbségért nem kötnék kompromisszumot és nem költözködnék nekem ellenszenves helyre.

2019. máj. 24. 16:03
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
A jó környék a legfontosabb! (Kivéve, ha a "jó" környéken csak garzont kapsz, szerényebb helyen meg 1,5-esre is telik, mert ott nagy a használhatóságbeli különbség - de nálatok nem ez a helyzet)
2019. máj. 24. 16:15
 3/29 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem jól gondolkodsz, én is ilyen vagyok. Inkább kicsit tovább vártam, míg olyan környéken találtam lakást, ami tetszett. Itt szempont még az lehet, hogy esetleg tényleg nehéz megközelíteni, mennyit kell ingázni. De ha nektek az nem probléma, és nem jelentősen kevesebbet, kisebbet kaptok a pénzetekért, akkor mindenképpen úgy döntenék én is, ahogy ti. Igenis számít a környék, hogy néz ki, milyen lehetőségek vannak (suli, kinézet, mennyire rendezett,stb).
2019. máj. 24. 16:22
 4/29 anonim ***** válasza:
51%

Én teljes mértékben megértem a szituációt. Mennyi az annyi, amint szánsz rá, ha nem titok? Pl Érden lehet már normális házat 30ért kapni.

De ha te még monortól kijebb akarsz, azért kalkuláld bele, hogy az utazásban mennyit tesz ki. Kocsival + üzemanyag, napi 70-80km ingázás azért kicsit zsebbenyúlós, plusz amilyen forgalom van simán elmegy ezzel majd napi 3 órád. Oké, hogy nem távolság az a 15km, de dugóban az konkrétan +1 óra minimum. Ingáztál te már ennyit életedben, naponta? Én tavaly gödön dolgoztam 2 hetet, ott jöttem rá, hogy köszi, ez nem éri meg.

2019. máj. 24. 17:06
 5/29 anonim ***** válasza:
36%
Ne haragudj de a csepeli panel és a rózsadomb között nincs atmenet. Meg sem született a gyerek és már azt tervezed hova fog iskolaba járni? :D Amúgy mi a jó környék neked? A kicsivel többet utazni meg szerintem necces ha az ember messze lakik a mh-tol előtte viszi a gyereket ide oda
2019. máj. 24. 17:13
 6/29 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó vok: a jó környékkel teljes mértékben egyetértek, viszont lehet hülyeseg de lehet egy környék jó aztán 10 év múlva már nem koltoznel oda. (saját tapasztalat). :(
2019. máj. 24. 17:17
 7/29 A kérdező kommentje:
Nem titok, Gödöllő környékén szeretnénk megállapodni. Ott már nem találni 30-ért, de közel hozzá igen.
2019. máj. 24. 17:23
 8/29 anonim ***** válasza:
75%

Az még vállalható, ha a pesti oldal arra eső részein dolgozol, és ott is képzeled el munkás éveidet.

De ha "home office"-ban nyomod, akkor tökéletes.

2019. máj. 24. 17:25
 9/29 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy ehhez a, sztorihoz mi köze a diplomadhoz? :D
2019. máj. 24. 17:32
 10/29 anonim ***** válasza:
22%
Jav. sztorinak
2019. máj. 24. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!