Ha eladok egy házat a vevőnek köteles vagyok megmondani, hogy az egy börtönbüntetését töltő bűnöző elárverezett háza volt?
Ok, így már érthetőbb, de még így sem teljes mértékben, kicsit zavarosan írsz.
Ne csinálj belőle lelki problémát! Ha börtönben lesz évekig, fogalma nem lesz róla, hogy te vetted meg és eladtad. Ha nem hülye, úgy is tudni fogja, hogy azt a házat el fogják adni. A tulajdoni lap az ő kezébe már sosem kerül. Tedd azt, amit leírtál. Megveszed, eladod. De arra készülj fel, hogy simán rádlicitálhatnak a mai ingatanárak mellett, mert az árverések nyilvánosak. Akkor már nem biztos, hogy olyan jó biznisz. Mondjuk nagyon nem mindegy, hol van az az ingatlan. Itt Győrben, Győr 20 km-es körzetében házat 20 millió alatt nem lehet venni manapság. (Csak egy példa.)
12.! De amitől a legjobban tart, azt a börtönben lévő ember már sosem tudja meg. A következő tulajdonos meg nem fogja tudni, hogy börtönben van az előző tulaj, azt sem, hogy ismerik egymást, csak azt, hogy kik voltak az addigi tulajdonosok.
Kérdező! Írd le, merre van az ingatlan (elég a megye), mert abban viszont igaza van az előttem írónak, hogy simán rádlicitálnak, akik ezzel foglalkoznak. Nem biztos, hogy van annyi pénzed.
Az ha rálicitálnak nem baj, végulis korrekt ügy, akinek több pénze van rá, az nyer. Én csak a "játékosok" közé akarok beállni.
És igazából nem is a saját dolgom a kérdés mert én távozok onnan, hanem jogi és erkölcsi aggályaim voltak az új, vétlen tulaj felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!