Akkus csavarbehajtó, fúrógépem akkuját Ni-cd 12 darab = 14,4 V, lecseréltem Li-ion 4 darab = 14,8 V- osokra. Az eredeti töltőjét használhatom feltöltésre?

NEM!
Li-ion akkut teljesen maskepp kell tolteni, meg se probald a NiMH-s toltovel mert akkora tuzet csinalsz, hogy a hazad is ramegy. Nem viccelek, tenyleg nagyon veszelyes a Li-ion, tobbcellas pakkokhoz specko tolto kell, meg a sima egycellashoz valo se jo!

Teljesen más töltést igényel, és a tolerálható feszültsége is. Tönkre vágod vele az akkut; de több komoly baj is lehet.
NI-MH-ra cserélted volna, az az akku jobb az eredetidnél és ugyanaz a töltő jó lett volna hozzá.

Ha ezt tennéd felrobbanna mint a pinty.
Ha lecseréled ilyenre és ezek csatlakoztathatók a gépre,akkor töltő is kell hozzá.
Az árakat nézd meg együttesen és számolj,hogy lehet jobb,ha veszel új gépet aksival , töltővel és garanciával,vagy a mostani verziód + töltő.

Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat! Majdnem bajt okoztam magamnak, még jó, hogy megkérdeztem. Viszont most van jó pár aksim pluszban. Ezt a kérdést a beszerzés előtt kelet volna feltennem, későn de tanultam.
Köszönöm, hogy segítettetek!

NiCd akkut már nem nagyon tudsz szerezni, kiskereskedelmi forgalmazása megszűnt. Azonos méretű NiMH cellákat tehetsz bele, de javaslom a jobb minőségűeket.
Összeforrasztgatás helyett (nem szereti a nagy hőt) vidd el egy olyan akkushoz, aki tud ponthegeszteni. Elviszed a régi pakkot, lehetőleg egyben (lehet benne a cellákon kívül még hőkioldó, és / vagy hőérzékelő, amire a töltőnek van szüksége), kicseréli a cellákat, és jobb lesz mint a gyári akku volt új korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!