Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most már örökre ilyen drágák...

Most már örökre ilyen drágák lesznek az ingatlanok? Vagy érdemes kivàrni?

Figyelt kérdés
(Megyeszékhely és környéke)
2019. máj. 22. 07:21
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

10# ez havi 40 ezer. Sajnos albi mellett ennyit tudunk félre rakni, ha megszakadunk sem megy több. De egyébként igazad van, tudom, hogy nem sok.

De van egy nagyobb összegünk már, csak hát jelenleg nem sokat ér. 25-30 millió egy kis, egy szobás panel is. Hiába van mondjuk 10 milliónk így (mondtam egy számot). Ráadásul 1 szobassal nem igazán vagyunk előrébb, mindenképp 2 szobás kéne ha 1 gyerkőc van betervezve.

Egyébként köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt mindegyik.

2019. máj. 22. 10:36
 12/28 A kérdező kommentje:
Az egy milliós négyzetméter is tényleg valós 10#,igazad van, kicsit vicc így, hogy 2 év alatt jön össze 1nm,úgy, hogy közben lehet emelkedik is és még annyira sem elég.
2019. máj. 22. 10:38
 13/28 anonim ***** válasza:
75%

5-ös válaszodra Kérdező:

A világ összes országában hitelre vesznek lakást az emberek, kivéve, ha milliomosok.

Ez a "csak hitelt ne!" nagyon földhözragadt szemlélet, Magyarországon kívül nem is hallottam még róla.

Van egy szerződés, amit elolvasol, ha nem tetszik, nem írod alá!

A devizahitelből ne indulj ki, abba sokan a megtévesztő, kártékony reklám hatására ugrottak bele, a "nagy üzlet" reményében. Amikor az árfolyam éppen nekik kedvezett, akkor senki nem reklamált!

Kegyetlen lesz amit mondok, de albérlet mellett, a fillérkéiteket rakosgatva ha felére levinnék a lakásárakat, nektek hitel nélkül soha nem lesz lakásotok!

2019. máj. 22. 10:55
 14/28 anonim ***** válasza:
77%

El kell engedni ezt a "csak hitelt ne" mentalitást tényleg. Ha nem örököltél, nem pénzesek a szüleid, nincs mit eladni, esetleg nem azon kevesek közé tartozol, akik milliókat keresnek, hitel nélkül sosem lesz lakásod/házad ebben az országban. Mi is sokáig úgy voltunk vele, hogy láttuk a szüleinket szívni a devizával, biztos, hogy nem veszünk fel hitelt. de beláttuk, hogy így sosem lesz saját otthonunk, örökre ott maradunk az anyám házában lévő kis lakrészben, ahol egy gyerekkel is alig fértünk el. A bevételeink elég jók, évente 2 milla körül tudunk félretenni, ha odafigyelünk, de amilyen ütemben nőnek az árak, 15-20 év kéne ahhoz, hogy legyen nagyobb. Akkor meg már minek, pár év, és költöznek a gyerekek. Szóval mi végül úgy döntöttünk, jöjjön a hitel. A 9-es válaszolónak nagyon igaza van, semmi gond nincs ezzel, ha ésszel csináljátok, átgondoljátok, mit bírtok, és véletlenül sem maxoljátok ki!

Várni szerintem nincs mire, évek óta azt mondogatja mindenki, hogy tovább már nem nőhetnek az árak, és mindig nőnek. Max megállnak egyszer, de csökkenni tuti nem fognak.

2019. máj. 22. 12:46
 15/28 anonim ***** válasza:
#3 voltam, megfogalmaznátok, miért lettem lepontozva? Más is ugyanazt válaszolta csak nagyon részletesen. Nem csak az én agyament gondolatom ez.
2019. máj. 22. 12:54
 16/28 A kérdező kommentje:

13# miért ne lenne akkor sem lakàsunk, ha felére levinnék? Kb 10 millió kp-nk van (vagyis bankban, de azonnal hozzàférhető). Nem arról van szó, hogy teljesen elzàrkòzunk a hiteltől. De 10-20 millió között kéne felvenni egy putri panel lyukra is.

Max 5 millió hitelt fel mernék venni egyedül is, ha nem kéne albit fizetni kapásbòl jobb lenne az életünk.

Na de 10-20 millió hitel azért kva sok, ha még hozzàjön a kamat is..

A 9# válasz elég hasznos volt, köszi

2019. máj. 22. 13:21
 17/28 anonim ***** válasza:
60%

Akkor neked nem budapest való, ha nem tudsz mozgósítani 20+ milliókat hitel nélkül. Én megértelek, de ha 10 milliód így van kp-ben, akkor kicsit előbb kellett volna beszállni a buliba, úgy 2 éve, amikor még kaptál volna valamit 15ért (gondolom akkor nem volt még 10ed). Sajnos tényleg csak emelkednek az árak. Én januárban adtam el, és már az +2-vel többet érne. Mi lesz akkora jövőre?

Ilyen magas albérletárak magasan tartják az ingatlanok árait is, szóval reálisan nem nagyon fog csökkenni semmi az elkövetkezendő években.

2019. máj. 22. 14:23
 18/28 anonim ***** válasza:
84%

3 as nem látom hogy 0 ponton lennél .

Az ingatlan árak nem idényhez kötöttek .

Most a fiataloknak nagyon "segíteni" akaró Fidesz kormány tett be az ingatlan áraknak .De sajnos nem csak ennek.

Mindennek ami csak az épitőiparhoz tartozik .

Jó lenne ha fiatalok is észre vennék már,ez nem róluk szól.

Ez a kormány GAZDASÁG politikájáról .Már most minden legalább 30 % al drágult . Nagyon nagy felelősség hitelt felvenni,mert mi lesz,ha közbe jön valami,hogy nem lesz kereset ??? Viszik a házat is .3-4 gyerek ? Van fogalmatok mennyibe kerülnek a nagyobb gyerekek,az iskoláztatás ?

Jah,a Fidesz gyerekek már lassan felnőnek,jutattak nekik jól fizetős állásokat .Egy nagy bőrönd sárga csekkem van már .Hosszan tudnám még folytatni.

2019. máj. 22. 15:36
 19/28 anonim ***** válasza:
70%
#4-es, élni akkor is kell valahol! Mindegy hogy egyedül, vagy amíg kicsik a gyerekek, addig összehúzódva, az Ő nagykorukban meg már talán jobb lesz a helyzet, szóval baromság csak ezért lemondani a családalapításról, én sose tenném!
2019. máj. 22. 15:37
 20/28 anonim ***** válasza:
40%

13-as vagyok és a 16-os válaszodra Kérdező:

Ezt írtad és erre írtam amit írtam:

" Önerőnk lenne elég, de nagyon félünk a hiteltől (mindkettőnk családjában volt deviza károsult). Nem tudom mi lehetne a megoldás. Egy gyereket szeretnénk mindenképpen, így a csok és a babavàrò hitel szerintem nálunk nem jó opció.

Olyanokat is rebesgetnek, hogy a mostani hitelknél a fix kamat csak duma és ne dőljünk be neki.."

Gondolom ez utóbbi megjegyzést bankszakembertől hallottad, nem pedig egy irigy ellenzékitől!

Tényleg baromi rossz üzlet kapni az államtól 10 milliót és ha csak egy gyerek születik, akkor 7-et visszafizetni.

Ha mégis 2 lenne, akkor meg 4-et.

Igazad van, ne csináld!

Nem ismétlem magam a hitellel kapcsolatban.

Ha kizárólag budapesti ingatlanban gondolkozol, azok család számára is lakható méretben 40+ millió és öt éve sem volt 15 millió, legfeljebb 35 millió.

Amiknek teljesen indokolatlanul megugrott az áruk, azok a szar panelek, épeszűember nem invesztál beléjük annyit, amennyiért 20 km-el arrébb kertes házat vehet.

Ha te szívesebben fizetsz a bérbeadónak, mint a banknak a sajátod után, akkor lelked rajta, csináld!

Azóta kibökted, hogy talán mégis hitel... így nem tudom miről beszélünk?

2019. máj. 22. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!