Tényleg van olyan tulajdoni lap verzió, amit csak az ügyvéd láthat?
Figyelt kérdés
Azt álíltja az ügyvédünk (ingatlanvételben vagyunk), hogy van valami a teljes tulajdoni lapon (amit csak az ügyvédnek adnak ki), amit mi newm láthatunk, erről tájékoztatott bennünket. Én nem értem: ha szeretnék megvenni egy ingatlant, én miért nem láthatom a teljes (?) tulajdoni lapot? Ez létező dolog?2019. máj. 14. 11:35
1/9 anonim válasza:
Maximum olyat tudok elképzelni, hogy a tulajdonosk személyi adatainak egy része nem nyilvános - pontos cím (ha máshol lakik), tepefonszám vagy hasonló
3/9 anonim válasza:
Ilyet még nem hallottam. De földhivatalban te intézed a kikérést, ott rá kérdezhetsz. Az csak kényelmi szokás, hogy az ügyvédet bízzuk meg ezzel.
4/9 anonim válasza:
Olvasd végig, találsz-e rajta "titkos részt csak ügyvédeknek" címmel?!
5/9 A kérdező kommentje:
Nekem is fura, egyébként egy múlt havi, törölt adásvételi szerződésről van szó.
2019. máj. 14. 13:28
6/9 kovpet válasza:
"hogy van valami a teljes tulajdoni lapon"
Hát kérdezz rá, hogy mi ez a valami :)
7/9 anonim válasza:
Elmész a Föd hivatalba .Elmondod mit szeretnél megtudni.
Előtte fel írja az adataidat,amit széljegyzetben a tulajdoni lapra fog jegyezni.Aztán teljesiti a kérdésedet.
Miután már ez is számitógépen van,neked nem fordítja oda a monitort .Csak úgy ingyen eddig terjed a kérés teljesitése .
8/9 anonim válasza:
Ügyfélkapun te is le tudod kérdezni a teljes tulajdoni lapot, nincs olyan, hogy valamelyik részét csak ügyvéd láthatja. Szerintem valamit el akar tussolni.
9/9 xswerdy válasza:
7-esnek: valóban regisztrálják, hogy ki kérte le egy ingatlan adatait, de azt nem írják széljegyre. A széljegyre változtatási kérelmeket jegyeznek fel, amik még folyamatban vannak. És ami a széljegyen van, az is rajta lesz, ha lekéred a tulajdoni lapot. Az, hogy korábban kik kérték ki (vagy kértek helyben betekintést), az nem. Az külön van nyilvántartva, azt csak akkor nézik meg, ha visszaélés gyanúja merül fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!