Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Beépített dolgokat, sütő,...

Beépített dolgokat, sütő, tűzhely, kapunyitó stb költözéskor ki/leszerelhetem?

Figyelt kérdés
2019. máj. 2. 18:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi van a megkötött szerződésben?
2019. máj. 2. 18:19
 2/17 A kérdező kommentje:
még semmi, csak úgy általánosságban kérdezem, de akkor ez megállapodás kérdése, gondolom a válaszból
2019. máj. 2. 19:17
 3/17 anonim ***** válasza:
52%
Bele foglaljátok a szerződésbe,hogy amit te utólagosan beépítesz arra igényt tartasz és teljes mértékben helyre állítod az eredeti állapotot költözéskor.Ezeket lepapírozzátok tulajjal beépítéskor.
2019. máj. 2. 21:07
 4/17 anonim ***** válasza:
53%

"Ezeket lepapírozzátok tulajjal beépítéskor."

A Kérdező a tulajdonos.

2019. máj. 2. 21:22
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Remélem annyival olcsóbban is adod majd az ingatlant...
2019. máj. 3. 06:30
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezt meg kell mondani még megegyezés előtt. Hiszen megtekintett állapotban veszi meg a vevő. A beépített dolgok szokás szerint maradnak, de minden csak megbeszélés kérdése.

A legutolsó lakásunknál a tulaj el akarta vinni a tűzhelyet, de már csak birtokbaadás előtt közölte. Én kértem, hogy tegyen bele egy másikat, mindgy csak működjön, mert felmfogjuk újítani a lakást, de addig is legyen benne valamilyen,

2019. máj. 3. 06:44
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Hogy a fenébe ne. Mi pár napja mentünk megnézni egy albérletet amit ráadásul cég adott ki, komolyan mondom, az összes lámpa helyén csupasz vezetékek himbálództak. Az előző albérlő magával vitte az összes csillárt, búrát, mindent. Előfordul az ilyen :D
2019. máj. 3. 08:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A csillár az ingóság, és nem tartozik az ingatlanhoz, ahogy a szekrény és a fotel sem. De a beépített bútorok és beépített konyhaeszközök már igen. A vevő az ingatlant veszi meg. Természetesen ha a szerződésben másképpen állapodnak meg, akkor vihető az ingatlanhoz tartozó beépített mosogatógép, és az egyedileg a szoba falára gyártatott gardrób is, meg a WC csésze is - ha ez benne van a szerződésben.
2019. máj. 3. 09:35
 9/17 anonim ***** válasza:
85%

Én sose értettem hogy a beépítettet miért akarja elvinni bútorostól mindenestől némely tulajdonos... Ahova költözik oda már nem fog passzolni. Esetleg a tűzhely / mosogató. De még az se biztos.

Ez már fillérbacás amit műveltek... Adjátok annyival drágábban az ingatlant (természetesen az aktuális piaci értékét figyelembe véve, nem hogy neked ez ennyibe-meg-ennyibe került 10 éve) és meg van oldva.

Lehet lepontozni de akkor is így van. Ezzel az erővel a csempétől, parkettától és laminált padlótól kezdve az összes szaniterig mindent lehetne vinni, majd jó lesz még valamire alapon, mást nem feltüzelni...

2019. máj. 3. 09:44
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok, igen, én is ezt akartam mondani finoman: fillérbaszás :)

Nem értem az ilyen embereket. Mi még az albérletünket is kipofoztuk saját pénzen, hogy nekünk jobb legyen, az, hogy a tulaj is nyert rajta, csak plusz pont. Nem is panaszkodik ránk :D

Egy csomó értéket hagytunk már el itt-ott, mert egyszerűbb volt, mint költöztetni, számomra pl. már az is rejtély, hogy csillárt hogy a fenébe lehet leszerelni. Igen, ha a nagyi antik csillára ott van, azt leveszem, de hogy a vécéből is az ezer forintos búrát, na bammeg, nagyon durva.

Hova, minek? Nem jobb a következő lakást frissen, odaillően berendezni? Kapunyitót magaddal vinni? Kapunyitót? Komolyan? :D

2019. máj. 3. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!