Beépített dolgokat, sütő, tűzhely, kapunyitó stb költözéskor ki/leszerelhetem?
"Ezeket lepapírozzátok tulajjal beépítéskor."
A Kérdező a tulajdonos.
Ezt meg kell mondani még megegyezés előtt. Hiszen megtekintett állapotban veszi meg a vevő. A beépített dolgok szokás szerint maradnak, de minden csak megbeszélés kérdése.
A legutolsó lakásunknál a tulaj el akarta vinni a tűzhelyet, de már csak birtokbaadás előtt közölte. Én kértem, hogy tegyen bele egy másikat, mindgy csak működjön, mert felmfogjuk újítani a lakást, de addig is legyen benne valamilyen,
Én sose értettem hogy a beépítettet miért akarja elvinni bútorostól mindenestől némely tulajdonos... Ahova költözik oda már nem fog passzolni. Esetleg a tűzhely / mosogató. De még az se biztos.
Ez már fillérbacás amit műveltek... Adjátok annyival drágábban az ingatlant (természetesen az aktuális piaci értékét figyelembe véve, nem hogy neked ez ennyibe-meg-ennyibe került 10 éve) és meg van oldva.
Lehet lepontozni de akkor is így van. Ezzel az erővel a csempétől, parkettától és laminált padlótól kezdve az összes szaniterig mindent lehetne vinni, majd jó lesz még valamire alapon, mást nem feltüzelni...
7-es vagyok, igen, én is ezt akartam mondani finoman: fillérbaszás :)
Nem értem az ilyen embereket. Mi még az albérletünket is kipofoztuk saját pénzen, hogy nekünk jobb legyen, az, hogy a tulaj is nyert rajta, csak plusz pont. Nem is panaszkodik ránk :D
Egy csomó értéket hagytunk már el itt-ott, mert egyszerűbb volt, mint költöztetni, számomra pl. már az is rejtély, hogy csillárt hogy a fenébe lehet leszerelni. Igen, ha a nagyi antik csillára ott van, azt leveszem, de hogy a vécéből is az ezer forintos búrát, na bammeg, nagyon durva.
Hova, minek? Nem jobb a következő lakást frissen, odaillően berendezni? Kapunyitót magaddal vinni? Kapunyitót? Komolyan? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!