Hogyan gyozhetnem meg a felesegem hogy olyan hazat nezzunk ami olcsobb es inkabb felujitom olyanra amilyenre szeretne?
1 ev mulva szeretnenk hazat venni mikor lejar az alberleti szerzodes es addigra lesz is oneronk.
Szerencsere van 1 evem hogy meggyozzem arrol hogy nem szabad kizarni olyan hazat ami nem tokeletes ha amugy jo aron van.
En inkabb koltenek kevesebbet a torlesztore ha olcso a haz es amikor van penzem akkor felujitom a konyhat, furdot, minthogy vegyek hazat dragan es evtizedekig fizessem a magas torlesztoreszletet.
Mar most neha nezzuk neten a hazakat, tajekozodunk de nagyon dragak itt a kornyeken, nagyon keves van ami tetszik neki es amire talan a bank is adna hitelt.
Én csak akkor mennék bele ha a páromnak van gyakorlata a felújításokban. Nem halogatós típus és előre kiszámoljuk a felújítás várható időtartamát és élhető időn belül meg is történik az.
Csak úgy a levegőbe nem. A fél életem egy felújítás közepén éltem le. Apám mindenhez ért, de a halogatás mestere. Saját házamban nem vállalnám ezt be.
Kalkuláld ki az alacsonyabb törlesztő mellett mennyit tudtok félretenni és mikorra gyűlik össze egy-egy felújításra. Ha számszerűsített, átlátható, betartható információkat teszel elé nagyobb eséllyel fog hajlani a dologra.
Mi lakást vásároltunk, de számunkra az alábbi két opció létezett:
1. Teljesen felújítandót veszünk, ami olyan áron van, hogy azt még költözés előtt teljes mértékben feltudjuk újítani.
2. Abszolút költözhetőt veszünk, ami értelemszerűen annyival drágább, de tisztasági festés és némi kedvre formálás után rögtön költözhető.
Mindkét irányban nézelődtünk és végül találtunk egy 2-est, amibe azonnal beleszerettünk.
Gyerekként úgy költöztünk családi házba a szüleimmel, hogy már az elején megfogadták, hogy az első, amit kicserélnek a fürdő lesz. Aztán a konyha. És közben jött mindig más, belülről kevésbé látványos, de hasznos beruházás (szigetelés, fűtés korszerűsítés, kerítés befejezés). 18 év telt el a költözés és az ominózus mondat óta és a fürdőszobát most fogják felújítani. Eleget láttam ebből ahhoz, hogy csak úgy vállaljam a felújítandót, ha belátható időn belül jut rá pénz. A szem megszokja, elfogadja, otthonának érzi, de a költözéskor elhangzott mondatot az agy sosem felejti. Nem jó így élni.
Nem jó egy felújítás közepén sem élni. Sok barátunk csinálja. Beköltöznek, aztán majd folyamatosan felújítgatnak házilag, munka mellett. Aztán a szétbarmolástól kezdve fél évig élnek konyha, vagy fürdőszoba nélkül koszban, porban, mire sikerül is valahogy mindent felújítgatni.
Szóval én azt gondolom ez józan ész kérdése. Mit vagytok hajlandóak bevállalni, mekkora felújítás fér bele és az mikor lenne időszerű. Nem lesz-e azon a házon más, ami mindig elviszi majd a pénzt, biztosan az amúgy használható, de ronda fürdőszoba lesz az első, amire fordítani kell?
Nagyon nagyon sokmindenen múlik, hogy erre adnám-e a fejem.
Mi augusztusban költöztük november végén lett kész az utolsó helyiség. Volt pénz mindenre, volt saját munka és szakember is. Igy is örökkévalóságnak tűnt mikor lesz már kész.
Mi a fürdőszobával kezdtük. Nincs az a pénz amiért én egy lelakott kitakarithatatlan fürdőszobát használjak mert majd felújitom ha lesz rá pénz.
"Nem úgy van azért az, hogy ilyenkor évekig építési területen élsz - két ilyen időszak között azért rend van és otthonos."
Első vagyok, itt jön közbe az hogy milyen az ember. Nálunk folyamatos felújítás volt. Egy szoba megcsinálása fél-1 évre elhúzódott. Ha csak hétvégente dolgozik rajta az ember akkor is max egy hónap alatt kész kéne legyen. Mire kész lett kitaláltak mást, vagy a körülmények miatt muszáj volt hozzányúlni egy másik helyiséghez.
Állandó kosz, másik szobába átpakolás, egymás-hegyén hátán lakás. Nem egy olyan alkalom (értsd: hosszú hónapok) volt amikor a szobámban egy ösvény volt az ajtó és ágy között, mindenhol máshol cucc, mert épp az szolgálta ki a raktárhelyiség szerepét.
"'Feleséget észérvekkel nem lehet meggyőzni"
Sajnos ez így van!
Ha a feleséged már régen eltervezte, hogy a következő évek arról fognak szólni, hogy.
- új ház,
- új bútor,
- új gyerek,
- új gyerek,
- új gyerek,
stb...
Akkor ha fene fenét eszik, te csak az leszel aki a pénzt adja hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!