Felújítom a fürdőszobámat. Gond lehet a párásodással? (Lent)
Belvárosi nagypolgári lakás,amit a háború után 3!lakásra osztottak. Nagyon olyan "tegyünk bele fürdőszobát a parasztnak" stilusu.
Nagy és rossz helyen van.
Gipsz karton fallal leválsztanék belölle egy darabot.Szelőzési lehetőség nincs (valamai kerek cucc a falon a tulaj szerint az szellőző,a kémény béleléskor csinálták). Hogy oldhatnám meg,hogy ne legyen semmi penészedés,akármi.
Komolyan úgy olvastam,hogy párosodással.Ki is kerekedett
a szemem egyből.
A falon van egy lyuk, ami a kéménybe vezet? Van bármilyen berendezés ebbe a kéménybe elvezetve? Mert ha igen, akkor ez életveszélyes, szakszerűen le kell(ene) zárni.
Gondolom azért alakították ezt így ki, mert előtte penészedett, ha most leválasztasz belőle egy részt és ez a lyuk nem lesz benne, akkor ismét penészedni fog.
A kerek cucc állitolag a lithofba vezet.
Ezt nem tudtam ellenörizni. De biztosan annak a falán van. (Nem a kéménybe vezet)
A kerek cucc átalakìtás után is fürdöben marad.
A fürdőszoba kialakitásakor szerintem nem forditottak sok figyelmet a penészedésre,meg másra sem,csak legyen benne...(azon keresztül lehet a konyhába jutni)
Menj be az alattad, vagy feletted lévő lakásba, ahol nem falazták el a lichthofot és nézd meg pontosan hol van. Ide kivezethetsz szellőző csövet egy csőventilátorral és meg van oldva a probléma.
Még kérdés, hogy mi lesz a leválasztott részben. Ha pl. csak egy tároló, arra tehetsz áttört ajtót és beszellőzik a másik helyisége.
Még a lefolyókkal is gondod lesz, ha máshova teszed a fürdőt.
A kerek cucc levan zárva lithof felé,azaz nem szellőzik.
Utána nèztem:a gázos bojler miatt,ott nem szabad ilyen szelőzést beépiteni nehogy vissza szívja a co-t.
Viszont a gipsz karton falon csináltam 1kis lyukat.
Esetleg ha beépitenék egy ventillátort az segitene.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!