Mit tehetek a szomszéd, telkemre néző ablakaval?
Egész pontosan nagyon szeretnek megvenni egyet, egy gondom van vele, hogy a kertet egyik oldalon a szomszéd ház fala határolja. Nos, ezen a falon ket ablak is van. A kisebbik nem zavarna, na de a nagyobb...
Utólag lehet tenni vele valamit? Nem szeretnek háborúval indítani, de ez ugye nem szabályos?
😃😂
Nem olyan nagy a kert, hogy 3 métert erre áldozzak, de majd keresek valami növényi megoldást. Pl.egy éjszaka alatt befutó borostyánt...
Akár 5 is lehet,ha szabálynak megfelelnek.
A szomszéd oldalán ahány különálló helység van,annyi lehet.
A legnagyobb ablak méret 60 x 90 es.Teljesen mindegy hogy lesz beépitve .Az üveg ne legyen átlátható.180 magasan kell lenni az alsó szélének.
A múltban csak 60 x 60 as volt megengedett,fűrdő,Wc.
Mivel n em, ellenőrizték az épitkezéseket,a szomszédok meg nagyon jóban voltak,igy kerültek nagy ablakok is beépitésre.Már eltelt annyi év,hogy hatóságilag érvény lehetne szerezni a megszüntetésére .
Az előttem válaszolók már több tippet irtak,mit csinálhatsz.Még választék is van.
Igazad van,de mit érsz az igazaddal ??
Mit lehet egy tuján utálni? Na mindegy, te tudod!
Még ha viccből is írtad, a borostyánt sürgősen felejtsd el, mert annál agresszívabb, szemetebb növény talán csak a trombita folyondár. Kiirthatatlan mindkettő és minden megölnek, elfojtanak a közelükben.
Köszi, mindentudó, nagyon jól szórakoztam, komolyan! 😃😃😃
Nem tudom, én is kerdezhetnem, mit lehet rajta szeretni...
Valamiért nekem olyan tájidegen, nagyon Olaszországhoz kapcsolódik, valamint rendkívül unalmas, mert boldog-boldogtalan azt ülteti.
De növény lesz akkor. Sajnos elég erős az igazságérzetem. Jelenleg egy 83-84 éves néni el ott, nem is az a gond, de nem tudom, kik jöhetnek utána, és nem azért költöznek oda, hogy mások a magánéletünkben gyönyörködjenek - sajnos abból az ablakból az egész udvarunk belátható lesz.
Ultethetsz oda novenyt ami hatasos de a szomszed lehet nem orulne neki ha alig jon be feny az ablakan.
Beszelj vele hogy lefoliaztassa e az ablakot(folia ami tol homalyos az uveg) vagy ha nem akkor ultetsz az ablak ala par novenyt.
A folia az jo lenne mert nem lat at a szomszed de feny meg van a szobaban. Ha viszont a szomszedot a legkevesbe sem erdekli hogy lenyen termeszetes feny akkor mehet az ablak ala par tuja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!