Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan irodánál kizárólagos...

Ingatlan irodánál kizárólagos szerződést vissza tudok mondani? Illetve ez mennyire korrekt eljárás tőlük?

Figyelt kérdés

Legutóbb segítettek egy ingatlan eladásban, most is hoztak egy vevőt, de azóta semmi. És sehol sem hirdetik az ingatlant, már vagy 3 hónapja, olyan árat adtam meg, amiért elvileg röhögve meg kellene, hogy vegyék, mert gyorsan kellene váltani.

Bementem az ingatlanirodába, ahol rámförmedt egy valami főnökasszony féle, hogy márpedig 1 évig nem adhatom el az ingatlant...mi van? Kissé felhúztam magam rajta.

Jól gondolom, hogy csak arra megy ki a játék, hogy gyorsan leszerződnek, aláíratnak egy 10 oldalas apróbetűs izét, aztán ha megunom, eladom én, ők meg tartják a markukat a jutalékért?

2019. ápr. 25. 04:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
73%

#20-aska, megkaptam privátban is a fröcsögésed, kár koptatnod a billentyűzetet.

Tényleg sokkal értelmesebb amellett agitálni, hogy KÁR ELOLVASNI a szerződést, mert majd a bíróságon úgyis neked adnak igazat. :-)

Semmi baj, mindenkinek joga van hülyének lenni.

2019. ápr. 26. 10:25
 22/27 anonim ***** válasza:
88%

Pedig 20-asnak igaza van.

46 éves vagyok, rengeteg szerződést írtam már alá. Sokszor egy vacak gépjavításhoz is többoldalas szerződést íratnak alá. Ha három életem lenne, az is eltelne vele, ha minden szerződést alaposan át akarnék olvasni, vagy pláne, saját ügyvédemmel megkonzultálni.

2019. ápr. 26. 10:48
 23/27 anonim ***** válasza:
88%

Goldmund, abban igazad van, hogy nem minden szerződést olvas végig az ember, amit te említettél, az rendben is van.

De egy ingatlan adásvétellel kapcsolatos szerződést, ahol adott esetben milliós nagyságrendű összeg a jutalék nagysága, illendő végigolvasni. Én sem a piszlicsáré szerződésekről beszélek, hanem a komoly, megfontolást, értelmezést igénylőekről, ahol nem mindegy, hogy utána bíróságra kell járni esetleg évekig, mert lusta voltam rászánni 10-20 percet az életemből. De nem vagyunk egyformák.

2019. ápr. 26. 10:53
 24/27 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező!

Attól, hogy idegbetegségedben még privátban is zavarsz, a hülye nem én vagyok!!

2019. ápr. 26. 11:44
 25/27 anonim ***** válasza:
75%
A kérdezö ezek szerint nem csak engem zaklat trágár üzenetekkel!
2019. ápr. 26. 12:18
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Az ingatlan.com-on öreganyám múlt hónapban 6 perc alatt hirdette meg a lakását úgy, hogy nem segítettünk neki mikor mire kell kattintani. A fotókat készítettem csak el. Ha valakinek ehhez egy külön céget kell megbíznia, akkor ott agyilag valami nincs teljesen rendben.
2019. ápr. 26. 13:46
 27/27 anonim ***** válasza:
Látom, a kérdezö új regisztrációrol is hozza a formáját!
2019. ápr. 27. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!