Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan irodánál kizárólagos...

Ingatlan irodánál kizárólagos szerződést vissza tudok mondani? Illetve ez mennyire korrekt eljárás tőlük?

Figyelt kérdés

Legutóbb segítettek egy ingatlan eladásban, most is hoztak egy vevőt, de azóta semmi. És sehol sem hirdetik az ingatlant, már vagy 3 hónapja, olyan árat adtam meg, amiért elvileg röhögve meg kellene, hogy vegyék, mert gyorsan kellene váltani.

Bementem az ingatlanirodába, ahol rámförmedt egy valami főnökasszony féle, hogy márpedig 1 évig nem adhatom el az ingatlant...mi van? Kissé felhúztam magam rajta.

Jól gondolom, hogy csak arra megy ki a játék, hogy gyorsan leszerződnek, aláíratnak egy 10 oldalas apróbetűs izét, aztán ha megunom, eladom én, ők meg tartják a markukat a jutalékért?

2019. ápr. 25. 04:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Erről eszembe jutott a cofidis reklám: én ezt így nem írom alá XDXD

Neked is azt kellett volna.

2019. ápr. 25. 11:52
 12/27 anonim ***** válasza:
39%

Mindenki nagy tévedésben van.

Nemrég hozott a bíróság egy ítéletet, hogy nem jár jutalék 0 munkára az ingatlanközvetítőnek, mert az csalás lenne. Akármi áll a szerződésben.

2019. ápr. 25. 12:55
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

3-as vagyok megint. Hidd el, én végigolvastam a kérdésed, arra válaszoltam, megcáfolni semmivel nem tudtál...

Arra hivatkozol, hogy hosszú volt a szerződés, meg apróbetűs. :-) Végülis csak százezer, millió Forintok múlhatnak rajta, kit érdekel az apróbetű, nem igaz? :-)

Nem, se bal lábbal nem keltem, se DH-s nem vagyok, se bármilyen ingatlanos kötődésem nincs. Én csak egy olyan egyszerű ember vagyok, aki eddig 6 ingatlant adott el, abból 4-szer ingatlanossal együttműködve. Ja, és olyan ember, aki mindig végigolvasta a teljes szerződést, és ha valamit nem értettem, megkérdeztem valakitől, aki okosabb nálam.

Ha szerinted ez ismét csak kötözködés, akkor szerintem a hiba nem az én készülékemben van...

2019. ápr. 25. 13:10
 14/27 anonim ***** válasza:
28%

#12 forrás megjelölés...?

És de, az ingatlanos már "dolgozott" vele. Elvitt egy ál vevőjelöltet, aki aláírta a megtekintési nyilatkozatot. Ergo innentől ő már "dolgozott" a jutalékáért.

Szerinted nem nekik áll a világ manapság? Miattuk (is) vannak felbacva az egekbe az ingatlanárak még ott is ahol eddig normálisnak volt mondható. Mert amit a tulaj addig x-ért hirdetett, ő 20-30%-al többért felteszi, merőmajd!! eladja. Ahha... évekig szenvednek vele mire lejár a szerződés, lohol az eladóhoz kötteti vele újra. Sok nyomorult pénzleső.

Milyen jó érzés is, mikor kinézel egy ingatlant megvételre előző nap késő délután, hívnád az eladót másnap hogy megnéznéd, de már az újra megnyitott hirdetésnél befigyel a DH vagy OC logó, a megemelt vételárral együtt...

2019. ápr. 25. 13:50
 15/27 anonim ***** válasza:
73%

Tényleg kár túráztatni magát a sok válaszolónak:

Ez egy 11 éves cikk, azóta már rengeteg hasonló per volt.

[link]

google ingatlanközvetítő per bíróság precedens

2019. ápr. 25. 15:14
 16/27 anonim ***** válasza:
93%

Nos, más sem olvasná/olvassa el, megnyugtatok mindenkit.

Kérdező, úgy van, hogyha kizárólagos a szerződés, azt csak az adott ingatlaniroda hirdetheti, adhatja el, te nem. Ha felmondod a szerződést, gyaníthatóan őket akarod lepattintani. Utána ők egy évig figyelik a szerződéseket, és ha te eladod az ingatlant ezidő alatt, akkor utánad mennek és elkérik azt a kötbért. Ez az egy év. Az egyik bizonyos nagy irodánál igy van.

Olvasd el az apróbetűket, mit ir a felmondásrol. Nem tudom, mennyire törődik veled az ingatlanos. Az a helyzet, hogy azt nem tudom hogy van belőve az ár, azt láttam, hogy te mit írtál róla. Szoktak árcsökkentést javasolni, manapság áremelést is, az lenne a lényeg hogy legyen kommunikáció meg csinaljanak valamit.

Egyáltalán nem azért kötnek szerződést, hogy a kötbérre spekuláljanak, akkor éhen halnának. Eladni szeretik a lakásokat és rendes úton megkapni a jutalékot.

Mondd meg hogy nem érzed úgy, hogy foglalkoznak veled, mergedben megemlitheted a fogyasztovedelmet, de azt a szerződést te aláírtad, és azt mondja ki nyilván, hogy ha felmondás után egy éven belül eladod, jár nekik a kötbér. Szóval te ezt aláírtad. Azzal hiába fenyegetőzöl, hogy felmondod. Érd el azt, hogy foglalkozzanak veled. Másik ingatlanos ugyanabból az irodából vagy hasonló.

2019. ápr. 25. 22:04
 17/27 anonim ***** válasza:
36%

"Utolsó, mint írtam, egy sok oldalas, A4-es, kétoldalas apróbetűs szerződés az, amiről szó van, nem, nem olvastam végig.."

Ha nem olvastad el, akkor most itt mit pattogsz.

Ne itt legyen nagy az arcod, hanem az ingatlanosnál.

Ja, hogy ott már nyuszi vagy?!

Akkor pár milliót bux és kész.

2019. ápr. 25. 22:22
 18/27 anonim ***** válasza:
82%

"Nos, más sem olvasná/olvassa el, megnyugtatok mindenkit."

Akkor tényleg csak én vagyok ennyire balfék, hogy rászánom azt a plusz 10 percet, ha már többszázezer forintról van szó?

2019. ápr. 26. 05:24
 19/27 anonim ***** válasza:
22%

Aki a pár soros kommentemet nem tudja elolvasni, kétlem, hogy 10 oldalakat elolvasna.

Még mindig ott a link, hogy

"A bíróság tisztességtelennek tartja a minden esetre kikötött megbízási díjat, amit sokan kérnek"

:D

De ha valaki 20-jára is megírja, azz ellenkezőjét, annak gratulálok.

2019. ápr. 26. 07:03
 20/27 anonim ***** válasza:
33%

Most ezen agitálni, hogy elolvassa-e valaki a szerződést, vagy nem, felesleges.

De gyanítom, aki büszkén hirdeti, hogy végignyálaz egy Duna house szerződést, még a büdös életében nem látott ilyet.

Elmondom, hogy néz ki:

6 lap, az első 3 egy oldalas, a többi utána két oldalas...trükkös mi?

Kis sasszeműkémék, gondoljátok szól majd azt ingatlanos, hogy fordítsd meg a 3. laptól? Francokat.

Pedig ott lesz a lényeg.

Ezt az ilyen kis okostojásoknak találták ki, akik azt hiszik, ők az univerzum átverhetetlen netovábbjai.

Amúgy némi csemegézni való, vagyis tökmindegy, mit ír alá evvel kapcsolatban az ember, a bíróságot már megjárta pár hasonló ügy, gondolom néhány ügyvéd belefutott eladóként is hasonló sztoriba, hehe:

[link]

2019. ápr. 26. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!