Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha az egyik fél nem tud...

Ha az egyik fél nem tud fizetni a másik félnek azért hogy a közösen vett házban maradhasson, akkor annak ki kell költöznie a házból? Akkor is ha egy anyáról és a kiskorú gyermekéről van szó?

Figyelt kérdés

A szüleim 5 éve ,,elváltak,, (nem voltak házasok). Több mint 3 évig ment a gyermekelhelyezés, most anyukámmal lakok és apukámmal pedig 2 hetente hétvégén találkozom, és minden este beszélek vele telefonon. Anyukámmal mi maradtunk a házban (kertesház), apukám költözött el. Több mint 1 éve megy a vagyonmegosztás. Most jutottunk el arra a pontra hogy pár hónapon belül anyának ki kell fizetni apát, mert csak akkor maradhatunk itt. Sőt még nem csak a ház felét kell anyukámnak kifizetni, hanem több száz ezer ft albérleti díjat ami apukám arra fel kér hogy mi úgymond az egész házat laktunk, nem csak a felét, amennyi nekünk járna.

Én tudom hogy anyukámnak nincs ennyi pénze. Így is szinte napról-napra élünk. Nagyon szeretek itt lakni. Nem szeretnék elköltözni. De nem akarok apukámmal élni. Mert ugye ő költözne ide ha mi nekünk el kell menni. Meg nem is lenne olyan nagy gond, hogyha nem lenne kutyusom. Nem úgy értem hogy ,,jajj bárcsak ne lenne!” Félreértés ne essék. Sőt, nagyon szeretem őt. Ő a legjobb barátom. Ezért főleg az ő érdekeit nézem a magamé helyett. És tudom hogy megőrülne egy albérletben. Mert biztos hogy csak albérletet tudnánk bérelni abból a pénzből amit apukámtól kapnánk. Nem tudnánk házat venni belőle.

Minden nappal egyre közelebb kerül a határidő. Én egyre jobban rettegek.

Így a végére az lenne a kérdésem, hogy a bíróság milyen szinten védi az anyát s gyermekét ilyen téren?

Aki esetleg jártas ebben, vagy van tapasztalata, az kérem ha tud segítsen.

A válaszokat előre is köszönöm!

16/l

2019. ápr. 12. 20:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, akkor ennek az ügynek sajnos nem lesz számodra kedvező megoldása. :(

Egy kompromisszumos megoldás van, hogy a fél ingatlanra bérleti díjat fizettek apádnak. A másik felét jogosan lakjátok.

2019. ápr. 13. 12:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Utolsó. Apukámnak az a megoldás nem tetszik hogy fizetjük neki minden hónapban az albérleti díjat. Neki sok pénz kell. Egy összegben. Több millió forint. Hogy házat tudjon venni. Időközben apukám eladta az édesanyjától megörökölt házat. Még kéne neki egy kis pénz, hogy házat tudjon venni. Ezért kb 1 héten belül eldől hogy megyünk-e vagy maradunk. De valószínűleg pakolnunk kell. Már tiszta depressziós vagyok emiatt :(
2019. júl. 14. 14:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha költöznötök kellene, akkor hova mennétek utána?

Egyébként a mezőgazdasági területet (+ gazdasági épület) nem lehet kihirdetés nélkül eladni, az meg 6 hónap.

Tehát, ha minden kötél szakad, ti akkor is bent lakhattok még 6 hónapig, ha most azonnal lenne rá vevője, akkor is.

Vannak ingyenes jogi tanácsadások önkormányzatoknál, meg a bíróságokon, sürgősen beszéljetek onnan egy ügyvéddel!

Megírnád,hogy ez melyik megye? (Fontos lenne!)

2019. júl. 14. 14:44
 14/14 A kérdező kommentje:

Valószínűleg, abból az összegből amit kapnánk albérletbe mennénk.

Van ügyvédünk.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéről lenne szó.

2019. júl. 14. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!