SOS! Csok-kal vennenk lakast,3 gyerekkel de az egyik 1 hónapon belül 25 éves lesz a másik kettő kiskorú. Igénybe vehetem-e 3 gyermekre a támogatást?
A hatályos Kormányrendelet nem tér ki rá, hogy a 25 év alatti gyermek tanul-e, vagy dolgozik, ezért ezt a bankoknak nem kell vizsgálni:
Értem, hogy nem kell vizsgálnia de így szól a gyermek meghatározása az ide vonatkozó rendeletben:
Ki minősül gyermeknek?
a) a magzat vagy az ikermagzat a terhesség betöltött 12. hetét követően, valamint
b) az igénylő vérszerinti vagy örökbefogadott eltartott gyermeke,
- aki nem töltötte be a 25. életévét, vagy
- aki a 25. életévét betöltötte, de megváltozott munkaképességű személy és ez az állapota legalább egy éve tart, vagy egy év alatt előreláthatólag nem szűnik meg.
A hangsúly az eltartotton van esetemben ha vizsgálja a bank hanem.
Mivel ez egy igazán jó kérdés, felhívtam pár bankos ismerősömet, akiket szintén megakasztott a kérdés, ezért egeztettek a jogászaikkal. Mindegyik azt állítja, hogy nem kell vizsgálniuk a 25 év alatti gyermek esetén, hogy tanuló-e, vagy dolgozik, viszont valóban a CSOK igénylőkön az ügyfélnek nyilatkoznia kell, hogy eltartott a gyermek.
Én a helyedben felhívnám az Államkincstárt és ha ott azt mondják, hogy nem vagytok jogosultak a CSOK-ra, ha a gyerek dolgozik, SOS megkérném a munkáltatót, hogy arra a pár napra szűnjön meg a munkaviszony, amíg a nyilatkozatot beadod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!