Hogyan tudom mihamarabb kivásárolni?
A párommal megromlott a kapcsolatunk, a lakás 1/4-ed része az ő nevén van. Bár nem tett bele ennyi önerőt, akkor még nem gondoltam, hogy így alakul az életünk, így én balga belementem. Most természetesen követeli a lakás jelenlegi értékének az 1/4-ed részét.
Ő semmiképpen nem tud kifizetni és tőlem is olyan összegre tart igényt, amit én sem tudok (és nem is akarok) neki kicsengetni azonnal és ezt ő is pontosan tudja. Érzésre betart, mert kényelmes neki, hogy nem kell albérletet fizetnie. Egy fedél alatt élünk, csak bunkózva tud hozzámszólni, értelmesen leülni megbeszélni nem tudjuk, egyikünk sem enged.
Mit lehet tenni ilyen esetben? Én mindenképpen szeretném kivásárolni őt a részéből.
Én próbálok engedni mindenben. Bár nem tette bele az önerőbe az 1/4-edet, amit bizonyítani is tudok banki igazolásokkal, a még meglévő tőketartozásunk levonásával kifizetném neki. Idő ugyan, mert újabb hitelt kell felvennem hozzá, de kifizetném, csak menjen innen. Meg is beszéltük, én még aznap bementem a bankba érdeklődni a lehetőségekről, erre két nap múlva behúzta a kéziféket és kitalálta, hogy még több kell.
Nem tudok ezzel a helyzettel mit kezdeni. A komplett lakást sem akarja eladni, ha még is, abból is sokkal több pénzt akar látni, mint ami járna. A részét sem akarja eladni nekem, mert akkor nem a lehúzásra menne. Csak akkor nem értem, hogy mi a fenét akar még. Éljünk így egy fedél alatt, mint két idegen az idők végezetéig?
Egyszerűen patt helyzetben érzem magam és beleőrülök. Már utálok otthon lenni, undorral nézek rá a nőre, akit egykor mindennél jobban szerettem.
Neki ez nyilvánvalóan kényelmes, hisz nem kell bérleti díjat fizetnie, nem akar menni, de egyszerűen nem értem neki miért jó ez a helyzet.
Már beszéltem ügyvéddel, az ő javaslata is az volt, hogy első körben próbáljunk meg megegyezni, hiszen ez a legbékésebb megoldás.
Ha nem sikerül, akkor kezdhetnek az ügyvédeink levélben egyezkedni, ami szerintem ennyi közös év után több mint szánalmas úgy, hogy egy fedél alatt élünk. Arról nem beszélve, hogy ezt sem köteles elfogadni.
Gondolatban akkor még nem jutottunk tovább, mert bíztam benne, hogy sikerül ezt felnőtt emberek módjára megbeszélni, ha már látszólag normálisan lezártuk a kapcsolatunkat. Úgy tűnik lesz még egy köröm nála...
Annyiszor volt már, de újra.
Közös tulajdon megszüntetése. A bíróságnak meglévő joggyakorlata van az ilyen és ehhez hasonló esetekre.
Több kimenetele lehet, de el lesz sikálva és ez nem válaszható, kötelező érvényű a kedves párodra nézve.
Összeházasodva ezek szerint nem voltatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!