Mikor lesznek újra reálisak az ingatlan árak? Érdemes kivàrni?
Van egy viszonylag nagyobb megtakarításom. 5 éve még tudtam volna családi házat venni belőle.
Most 15-20 millió hitel kéne mellé a környékemen.
Van rá esély, hogy pár éven belül jelentősen csökkenti fognak az árak?
Mondjuk 5 even belül?
Vagy semmi nem indokolja majd a csökkenést?
Nem szeretném egy életre eladòsìtani magam, úgy, hogy 2014-ben még hitelmentesen vásárolhattam volna (magánéleti okok miatt léptem vissza akkor sajnos, hülye voltam.)
Sajnos nem értek a pénzügyekhez, de én nem érzem reálisnak a mostani árakat, a fizetések nem nőttek ilyen mértékben. Gondolom a csok miatt drágult, de az engem nem érint, nem lehet gyerekem.
Azt hozzá tennem, hogy közben gyűjtögetek és ha úgy alakul max 5 millió hitelt felveszek.
De nem 15-20-at.
Az árak nem fognak csökkenni, szóval erre várni nem érdemes.
Ennek semmi köze a CSOK-hoz, az ingatlanárak mindig is folyamaotsan emelkedtek eddig is, és ez lesz ezután is, márcsak az infláció miatt is, meg a kereslet miatt is.
Szerintem hitel nélkül nem fog menni, vagy csökkented az igényeidet!
#1-nek félig van igaza. A CSOK okozott emelkedést. És enélkül is emelkednének az árak.
Ahogy a SzocPol megszűnése is csökkenést okozott, miden pénz, amit elvesznek vagy betesznek a piac területén ármozgást eredményez. Ugyan így az olcsó hitel, a munka lehetőségek, a törvény módosítások stb.
Tagadni a nyílvánvalót vagy csak egy okra leszűkíteni visszavezetni minden változást ugyan az a hiba.
A fizetések nem is fognak olyan mértékben nőni, mint az árak. Nincs rá sem "igény": nem mondanak fel a dolgotzók, hanem tűrnek, és nincs rá kíánlat sem: nem fog a munkáltató sem senkinek sem extra fizut adni, mert jobban végzi a dolgát, mint más. Hiszen nincs rá "szükség". Mert megvárják, hogy "szükség" legyen rá. Akinek kevés a fizuja azért nem megy, mert félti a fizetését, fél, hogy nem lesz elég a következő cégnél.
Ezt nagyon jól ki lehet használni. Az házépítésnél meg 5x annyi pénzt kérnek mindenért, mint amibe valójában kerül, hiszen meg akarják lovagolni ezt a gyors pénzkeresési lehetőséget.
Egy csap beszereléséért 15 ezret is elkrének anyagár nélkül. Ugyanakkor nem hajlandóak kötbért fizetni, mert tudják, hogy nem tudnak időben végezni.
Az egész nagyon egyértelmű: akik nem képesek a pénzzel bánni, alul maradnak. Aki tud, az felkerül a felső rétegekbe.
Azok, akiket meg lehet fogni azzal, hogy félnek az amúgy is kevés fizetésük elvesztik, azokat akár 1 zsák krumplival is meg lehet győzni, hogy kire szavazzanak. :)
kormány embere elismerte, hogy az áremelések következménye a CSOK, ebben nyilván valahol benne van a hozzá nem értés, a pénzügyekhez, ingatlanhoz, piachoz politikusok mennyit értenek? ami őket érinti max...
A lényeg a falusi CSOK-ot ezért találták ki, a sima CSOK áremelő hatása miatt, vagyos hogy a felét lehet használt lakásra a másik felét felújításra kell fordítani. Júliustól a CSOK emelésével tovább emelkednek az árak, ez nyilvánvaló, kereslet-kínálat, ezt hozza magával.
Azt hallottam, hogy júliustól bővül a csok és jön valami másik 10 milliós kamattàmogatott.
Ez is beèpül majd az árakba? Létezik, hogy még mindig emelkedni fog?
És idénre is 15-20%ot prognosztizálnak NETTÓ növekedésben.
Irány külföld. Dolgozz keményen. Ha értelemes fieztésből tudsz félre rakni, később visszajössz és élheted tovább a magyarok kényszeres életét. Ezzel lehet igazán kaszálni és nem azzal, hogy vársz, hogy valamikor jobb lesz a helyzet és a félre tett, de be-nem-fektett pénzed többet fog érni.
A befektetéseket meg csínyán kell kezelni, mert hatalmasakat is lehet bukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!