Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Igaz hogy a lakás eladáskor...

Igaz hogy a lakás eladáskor legalább fél milliót számít egy emelet?

Figyelt kérdés
Nyilván az hogy minél lejjebb legyen,jelesül második emelet 500-al többe kerül mint a harmadik?
2019. ápr. 6. 21:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én konkrétan földszintest kerestem (mozgáskorlátozott vagyok) és nem vettem észre az árban különbségeket, holott az elméletek szerint a földszint olcsóbb.

Nem lehet ezt így kijelenteni.

Függ millió más összetevőtől, pl. lakás állapota, mennyire van magasan az ablak (belátás az utcáról) milyen a környezete (park vagy forgalmas utca)stb.

2019. ápr. 7. 11:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy mozgássérültnek szüksége van a földszintre. Neki drágábban lehet eladni, mint másnak.

Ez a kapitalizmus.

2019. ápr. 7. 11:39
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

Időseknek is földszint kell, mi is azt kerestünk a nagyinak.

Legfelső emelet lapostető pedig nagyon bonyolult és drágán javítható szerkezet, ha gond van vele. És sűrűbb a karbantartási igénye, mint a magastetőnek. 1-2 emelet fiatal családoknak egy kis kockázatot jelentő, jó választás.

2019. ápr. 7. 15:54
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a zárószintet preferálom, mert nem ugrál a fejem fölött senki, és a szennyvízcsatorna sem áztatja át a falat, mivel ott már nincs.:)

Udvari fekvésű lift nélküli lakás 20+30%-kal olcsóbb, mint egy utcai liftes Bp. belvárosában. A felújítottság 3-6%-ot jelent csak az árban.

3.-tól magasemelet (3-4 m-es belmagasságnál), és bizony drágább. És igen, nincs szúnyog, ha nincsen közvetlenül az ablak alatt növényzet, de van légy és denevér.:)

2019. ápr. 7. 16:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
* jav. 20-30%
2019. ápr. 7. 16:12
 16/20 anonim ***** válasza:
88%

Újépítésűekről tudok nyilatkozni: jellemzően az értékesítések 90%-ánál be vannak árazva a szintbeli különbségek. Mivel ezek mind liftes épületek, így itt nincs jelentősége, hogy a zárószint pl. az 5. vagy a 7. emeletre esik. Szóval: ugyanazon alaprajz, ugyanazon épületbeli elhelyezkedés esetén szintről-szintre egyre feljebb haladva nagyjából 3-500.000Ft az eltérés, lentről felfelé haladva egyre drágább.

Itt ugye könnyen ellenőrizhető, lista alapján észrevehető. Használt lakás esetén nehéz megfigyelni ilyen tendenciát, mert ritkán fordul elő, hogy egyszerre kerül eladósorba két egymás alatt-felett lévő lakás, és itt sok egyéni preferencia/állapot/beépített burkolatok érvényesül, ami befolyásolja az árat.

2019. ápr. 7. 16:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Én.preferálom a záró szintet, mert senki sem járkál felettem, több a természetes fény, csendesebb és kevesrbb a por.

Új építésű házakban minél feljebb mész, annál drágább ugyanaz a lakás.

2019. ápr. 7. 18:03
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
#13 a lapostetőn kátránypapír van. A javítása úgy néz ki, hogy odamegy 2 ember egy disznóperzselővel meg egy gázpalackkal, és kicsit megfoltozzák, némi pótlással.
2019. ápr. 7. 20:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nagyon nagyon sok mindentől függ. Régebben panel zárószintjén éltünk és imádtuk. Panelben minél magasabban szerettünk élni, de lift nélkül gyerekkel halál lett volna már a negyedik emelet, ezért költöztünk el.

A jelenlegi házunkban az első emelet az éppen ideális számunkra, feljebb már nem szívesen költöztünk volna (nincs lift, cuccok, gyerekek, babakocsi, stb.). Ide még egyedül, nőként is felcipelem a cuccot, mégsem lép be bárki az ablakon. A tetőtérbe/zárószintre itt biztosan nem költöztem volna, ha fizetnek érte sem. Élhetetlen lukakat alakítottak ki, kizárólag elvetemülteknek. Szóval nálunk az élhető lakások az 1-2. szint és abból is az udvarra néző. Ami utcára néz, ott már 1-2 milliós különbségek vannak (zajos, poros, lepattant kilátás, kihasználhatatlan erkélyek).

Az újépítésűeknél viszont nem véletlenül a legfelső szinten vannak a penthouse lakások általában. Lifttel már elgondolkoznék.

Tehát fenti csapongó írásomból is látszik, hogy nem minden fekete és fehér. Nagyon ház és lakás függő egy használt ingatlan esetében, hogy mennyit ér egy adott lakás. Fél millió forintnyi különbség egyáltalán nem tulajdonítható be szimplán annak, hogy más szinten van.

2019. ápr. 8. 15:41
 20/20 anonim ***** válasza:

Én 4 emeletes panel zárószintjén lakom.

Legjobb.

Tényleg sokat számít hogy a fejed felett Ödönke nem csapatja a rollerrel.

Ellenben ha én leejtek valamit mindig hozzáteszem hogy ennek most az alattam lévő nem örült.

Nincs szúnyog vagy légy.

Panelprogramos, a tető rendesen meg lett csinálva így beázás nincs, ellenben egyik ablak felőli oldalról sem panel vesz körül így az erkélyemről a hegyekre van kilátásom, ami sokat számít.

Én nem gondolom hogy sokat számítana negatív irányban az hogy a lakás zárószinten van.

2019. ápr. 8. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!