Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek is mocskos undorít...

Szerintetek is mocskos undorító dolog?

Figyelt kérdés

Jelenlegi felháborodásom oka újfent a vagyonszerzési illeték..létezik olyan dolog amit ha megvásárolsz nem kell utána fizetni adót,illetéket?Levegő adót nem kéne bevezetni?

Összekaparok néhány év alatt annyi pénzt hogy tudjak venni hitelmentesen egy házat,7-ből 6 napot dolgozok,túlórázok minden nap,12 óra meló..errefel nem elég hogy kifizetem az összegyűjtögetett pénzből a házat,még fizessek 4% vagyonszerzési illetéket..mert vagyonom lett,abból a pénzből amiért évekig gürcöltem és adót fizettem..komolyan mondom nyilvánosan kéne felakasztani azokat a mocskos férgeket akik kitalálják és elfogadják ezeket az adójavaslatokat..ja arról nem beszélve hogy az eladó egy idősebb úr volt akinek nem volt bankszámlája és egyébként is készpénzben akarta a pénzt,majd szétosztja a gyerekei között..erre levettem egyösszegben az x millió forintot a bank felszámolt érte 82000 ft ilyen-olyan költséget..komolyan,nem hiszem el..használják a pénzem,minden hónapban kezelési költséget számolnak fel,és ha szükségem van rá akkor még megvágnak néhány tízezerre..csodás.Az ügyvédnek kifizetett pénzről nem is beszélve..mert írt egy adásvételi szerződést..Borzalom tényleg ami ebben az országban megy..Régebben laktam néhány évig külföldön,akkor azt mondta egy ottani magyar barátom,ne menj vissza cimbi ott sosem változik semmi csak rossz irányba..de nekem hiányzott a kis falunk,az itteni emberek a Tisza..de így hogy néhány éve újra itthon vagyok,néha meg-megbánom hogy hazaköltöztem,és az ilyen mocskos igazságtalan illetékek mint ez is csak még jobban elveszik az ember kedvét az itteni élettől..nemrégiben vettem egy Honda CBR 1000rr motort azt már le sem írom mennyit fizettem amire a nevemre írták,és néhány héttel utána jött a gépjárműadó csekk..lassan már nem merek venni semmit..

2019. márc. 24. 20:21
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
64%

Akik az ilyen törvényeket hozzák,a parlamentben jól el vannak,túlságosan is magas fizetésekkel .Ettől magas,mert megfizetik mások ezt .

Az átkosban azért hagyták élni a kis embereket is,de ennek a kormánynak csak 1 réteg a fontos .

2019. márc. 24. 20:35
 2/30 anonim ***** válasza:
51%
Igen, ez durva, de nem mindig kell vagyonszerzési illetéket fizetni. És amikor kell, akkor is lehet kérelmezni, hogy ne kelljen.
2019. márc. 24. 20:45
 3/30 Estádio de Felchút ***** válasza:
38%

Kell a pénz stadionra, mesterséges szigetre és kisvasútra.

Amúgy meg csinálj gyereket, és Víctor lecsókol.

2019. márc. 24. 20:47
 4/30 anonim ***** válasza:
54%

"erre levettem egyösszegben az x millió forintot a bank felszámolt érte 82000 ft ilyen-olyan költséget.."

Igen, bármilyen tranzakciót akarsz, ahhoz át kell nézni a bankszámlakínálatot, és spec. arra a célra nyitni egy számlát.

Van olyan, ami direkt úgy van összeállítva, hogy pont a pénzfelvét legyen az ingyenes.

2019. márc. 24. 20:47
 5/30 anonim ***** válasza:
34%
Igen, ezért nincs bankszámlám, amit lehet feketén veszek és inkább kijárok határon túl vásárolni. Ne ide fizessem az áfát. A kis pénzből így is sokat elvisznek. Az alacsony jövedelemadó csak kábítás.
2019. márc. 24. 20:49
 6/30 anonim ***** válasza:
78%
Fölösleges ilyenen dühöngeni. Ebből és ilyenekből él az állam. Ha hatalmas (tőkeerős külföldi) cégek állami támogatást kapnak, más nagy hazai cégek nemzetgazdaságilag kiemelt kategóriába kerülnek és sokféle adót nem kell fizetniük, akkor valakinek csak fizetni kell a számlát. Nyilván olyanoknak, akik sokan vannak, mint az egyes állampolgárok.....
2019. márc. 24. 20:49
 7/30 anonim ***** válasza:
Használja a bank a pénzemet,és mikor veszek ki belőle,még én fizetek .Van olyan hely ahol a kamat ugyan alacsony ,de kivételkor semmiért sem számítanak fel külön költséget.
2019. márc. 24. 20:54
 8/30 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni hogy egyedülálló vagyok,nincsenek gyerekeim és elmúltam 35..tehát esélyem nincs semmilyen illetékkedvezményre,mérséklésre főleg nem eltörlésre..akkoriban nem gondoltam rá hogy valamikor majd egyösdzegben fogom készpénzben levenni a pénzt,így nyitottam egy alap folyószámlát..csak kicsit furcsa a külfölfi után,ahol nincs számlavezetési díj,nincs pénzfelvételnél plusz költség,tehát annyival lesz több amit utalnak és annyival kevesebb mint amit leveszel vagy utalsz belőle..Tudom felesleges a dühöngésem,mert így is-úgy is ki kell fizetnem..csak óriási igazságtalanságnak érzem ezt az egészet.
2019. márc. 24. 20:56
 9/30 anonim ***** válasza:
45%
Hiába háborogsz,és érzünk veled egyet,a kormánypártiak,akiknek jól megy,úgy is lepontoznak minket .
2019. márc. 24. 21:00
 10/30 anonim ***** válasza:
36%
Az államnak szüksége van bevételekre. Az adók és az illetékek pont erre jók. Azon lehet vitatkozni, hogy mit érdemes adóztatni és kitől érdemes elvenni és milyen jogcímen, és ha ezt tesszük, akkor lehet, hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, de szerintem pont a vagyonszerzési illeték az egyik legkorrektebb illetékfajta, mert pont az fizet, akinek vagyona keletkezik (=bizonyos értelemben gazdag).
2019. márc. 24. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!