Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért éppen most akar mindenki...

Miért éppen most akar mindenki lakást venni, amikor olyan drágák?

Figyelt kérdés
Még kb. 5 évvel ezelőtt fele annyiba kerültek a lakások (Pesten legalábbis). Miért nem akkor akart mindenki ingatlanhoz jutni? Miért éppen most, amikor egyre csak drágulnak?

2019. márc. 14. 16:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért tegyük hozzá, hogy a megéri fogalom azért nem feltétlen azt jelenti, amit... Sokan el vannak tévedve. A megéri és mennyit adnak érte nem ugyanaz.

Érhet egy ház valójában 20 milliót (amennyi anyag, felújítási költség stb. áll/van benne) ha csak 15-12-t adnak érte.

2019. márc. 14. 18:36
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi is 4 éve vettünk, és kicsit több, mint kétszeresét éri most.
2019. márc. 14. 20:47
 13/19 anonim ***** válasza:
38%

"Miért éppen most akar mindenki lakást venni, amikor olyan drágák?"

Ki mindenki?

Egyre kevesebben vesznek lakást.

2019. márc. 14. 21:53
 14/19 anonim ***** válasza:
64%
Az ingatlanok árának növekedésével egyidőben a keresetek is növekedni kezdtek. Sokan most keresnek úgy, hogy hitelt vehessenek fel lakásvásárláshoz.
2019. márc. 15. 08:40
 15/19 anonim ***** válasza:
82%

Én 4 éve kezdtem el dolgozni. Most 26 éves vagyok, most gyűlt össze önerőm. Ha az 5 évvel ezelőtti lakásárak lennének, már gond nélkül vettem volna egy lakást.

Azonban a lakásárak az elmúlt 5 évben kezdtek el drasztikusan emelkedni. Most lenne annyi önerőm, hogy tudnék lakást venni, HA NEM HOZTÁK VOLNA BE EZT A KIB***OTT CSOKOT, ÉS NEM MENTEK VOLNA FEL A LAKÁSÁRAK A DUPLÁJÁRA.

Mikor kéne lakást vennem? Várjak 40 éves koromig, hogy hátha lejjebb mennek az árak? Tudod én sem élek örökké. Nincs rajtam olyan gomb, ami kikapcsolná az öregedést. Most kellene lakás. Most szeretnék párt találni, akivel életre szóló kapcsolatot létesítenék, és gyereket vállalhatnék.

Csakhát nem tudok. A FIDESZ az intézkedéseivel elvette a jövőmet. Ilyen lakásárak mellett sosem lesz saját lakásom. Alapvető egzisztencia nélkül meg ugye nem lehet gyereket sem vállalni.

Szóval köszönöm az összes birkának, amelyik a FIDESZ-re szavazott, hogy sosem lesz lakásom, sosem lesz családom, sosem lesz gyerekem. Szerencséjük, hogy nem én vagyok a jóisten. Ha isteni hatalmam lenne, itt mindegyik halálos kínokba döglene bele hosszú évek gyötrelmes szenvedései után.

2019. márc. 15. 10:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Te miért pont most akarsz lakást venni? Még kb. 5 évvel ezelőtt fele annyiba kerültek a lakások (Pesten legalábbis). Miért nem akkor akartál ingatlanhoz jutni? Miért éppen most, amikor egyre csak drágulnak?
2019. márc. 15. 17:34
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#16 aki 5 éve még pl. kiskorú vagy frissen érettségizett volt, az nehezen vehetett akkor lakást.
2019. márc. 15. 17:59
 18/19 anonim ***** válasza:

Két dolog miatt:

1. Mert most kialakult egy átlátható helyzetkép, miszerint az ingatlanok árai már nem fognak visszacsökkeni, hanem vagy stagnálnak, vagy pedig rosszabb esetben még tovább emelkednek, így amíg lehet, megpróbál mindenki a lehető legjobb áron venni lakást vagy házat!

2. Mert a mostani törvények kedvezménye miatt nagyon fellendült a CSOK, mind az alacsony kamatú, mind pedig az ingyenes verzióban!

2019. márc. 16. 01:37
 19/19 anonim ***** válasza:
78%
Igaz, amit leirtam, foleg az utolso, de szerintem az elszabadult alberlet arak is kozre jatszanak! Ket szobas lakast nem talalni 150ezer alatt. Annyiert mar lehet hitellel sajatban lakni...
2019. márc. 16. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!