Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért éri meg budapesti...

Miért éri meg budapesti lakást venni annyi embernek?

Figyelt kérdés
A legtöbb lakás lelakott, a nagyobb alapterületűek pedig borzasztó dárágák. A munkalehetőségek sem látszanak annyira fixnek, a fizetések és az árak aránya pedig valójában sokkal rosszabb, mint vidéken.
2019. márc. 11. 22:19
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Szűk kör vesz kpre a legtöbb eladósítja magát vagy bérel . Vidék sem jobb sem olcsóbb , årak itt is felmentek , a tré helyekre építkeznek ezáltal fejlődik és drágul minden . Teljesen mindegy mennyit keresel árak lazán leköröznek meg az értékvesztés .
2019. márc. 11. 22:52
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Milyen annyi embernek? Mire gondolsz, amikor "annyi ember"-re gondolsz?

A lakásállomány alig pár tízezreléke cserél gazdát évente.

A legtöbb magyar lakásvásárló budapesti lakásCSERÉLŐ őslakos.

Csak mivel már megszűnt a lakáscsere intézménye, úgy tudsz cserélni, hogy eladsz majd veszel. Ettől mozog az ingatlanpiac, de valójában egyik budapesti cserélt a másikkal.

2019. márc. 12. 00:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a lakáscserét az élethelyzet változása indokolja.

Házasodnak, elválnak, születnek, meghalnak, szétköltöznek, összeköltöznek, munkahelyet változtatnak.

Az adott élethelyzethez igazítják az emberek az ingatlanjaik helyét és méretét. Ennyi.

2019. márc. 12. 00:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

1) A legtöbb lakás lelakott, a nagyobb alapterületűek pedig borzasztó dárágák.

- Igen, drága valóban, ez tény. A legdrágább város az országban ingatlan szempontból.

2) A munkalehetőségek sem látszanak annyira fixnek, a fizetések és az árak aránya pedig valójában sokkal rosszabb, mint vidéken.

- A munkahelyek sehol sem fixek, de kicsivel fixebbek és sokkal több lehetőség van, mint vidéken, illetve a fizetések is jobbak, még arányait tekintve is sokkal több ember keres 3-4-500ezer körül és afelett. Vidéken ez már egy erősebb középvezetői fizetés, nekem rengeteg pályakezdő ismerősöm keres ennyit.

Nem írtad, hogy a "fizetések aránya" mire értendő pontosan, de másik aspektus az árak-fizetések aránya. Itt pesten legfeljebb a lakhatás ami drágább, de már az sem annyival, mint régen. Én alapvetően vidéki vagyok, amikor felköltöztem pestre, akkor dunaújvárosban havi 20ezret fizettem egy 65nm-es lakásért, majd itt egy 45nm-es, egy szobával kevesebb panelért fizettem egy külkerületben 50-et (+ rezsi nyilván). Ekkora különbség ma már nincs. Bevásárlási lehetőségből pedig sokkal több (olcsóbb) van, mint vidéken, legyen az ruha vagy élelmiszer.

2019. márc. 12. 04:06
 5/6 A kérdező kommentje:
4 : Arányaiban azért rosszabb, mert vidéken 200e Ft körüli a fizetésem, ahol egy kicsi kertes ház 16 millió Ft. Pesten 390e Ft körül kerestem, de a garzonok kezdődnek 20 milliónál.
2019. márc. 12. 07:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden nézőpont kérdése. Nekem megérte Budapest környékére jönni és vélhetően nem is megyek haza vidékre, csak ha valami nagyon jó ajánlatot kapok, vagy nyugdíjas leszek.

Megérte idejönni, mert a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Én a munkahelyemet fixnek érzem, de ha nem lenne az, sem tartanék attól, hogy ne találnék legalább valami átmeneti bevételi forrást azonnal.

Közvetlen agglomerációba költöztünk a munkahelyeink és az árak miatt. Most fele annyit fizetünk a hiteltörlesztőnkre, mint amennyi bérleti díjat fizetnénk. Jelenleg 65 ezer forintért már a vidéki kisvárosban sem kapnék normálisabb albérletet, ahonnan származom. A hitelt letudjuk 6-7 év alatt és a saját tehermentes lakásunkban már vígan fogunk élni az itteni fizunkból. Most is vígan élünk.

A lakás helyzet pedig változó, mindenfélét lehet találni a piacon. Újabbat, régebbit, felújítottat, lepukkantat...

2019. márc. 12. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!