Budapesti egyetem egy vidéki embernek?
Most vagyok másodikos egy gimnáziumban és úgy érzem hogy nemsokára itt az idő a pályaválasztásnak, nekem már régóta a nagy célom Budapesten, a fővárosban tanulni, rólam tudni kell hogy nagyon az ország keleti részén lakom, közel a határhoz, viszont mindenképpen úgy vagyok vele hogy csak Budapest és a kollégiumokat láttam olcsóbbnak ha például nem többen vagyunk albérletben.
A tényleges kérdésem pedig az lenne hogy tudtok nekem mondani Budapesti egyetemeket, főiskolákat? Engem a matematika és az angol nyelv érdekel leginkább, de mellé társul még a történelem is, és ezek a szempontok szerint szeretnék iskolát választani majd a közeljövőben. Esetleg a szakmákat is leírhatjátok ami nektek eszetekbe jut ezekről a tantárgyakról amiket felvetettem.
Egyértelműen a gazdasági pályát ajánlanám. A tapasztalatom az, hogy a vidékről érkezettek zöme gond nélkül végzi el a nehezebb egyetemeket/főiskolákat, míg a pestiek java pedig szenved vele és többen is hagyják ott mint a vidékiek.
Konkrét egyetemeket nem sorolnék fel, mert biztos kihagynék pár fontosat. (legfőképp, hogy műszakira járok)
Corvinus,BME,BGE (Esetleg ELTE Alkalmazott közgáz).
A többi pesti egyetem közgáz képzését messzire kerüld el (ZSKF és társai)
első vagyok. a kérdésed azt tükrözte, hogy egyáltalán fingod nincs az egyetemekről. nem tapasztaltokról kértél hogy írjunk, hanem általánosságban a főiskolákról.
tanuld meg helyesen megfogalmazni a kérdésed és akkor talán olyan választ kapsz amit szeretnél.
valszeg. akkor fogalmazza meg a kérdést rendesen. a "tudtok nekem mondani Budapesti egyetemeket, főiskolákat?" helyett mondjuk:
"tudnátok nekem személyes tapasztalatokat írni olyan egyetemekről, főiskolákról, ezeken belül olyan szakokról, ami matekkal, angollal, vagy törivel kapcsolatos?"
ha ő tud egy átgondolatlan, hiányos és rossz kérdést írni, én is adhatok hiányos, semmitmondó, esetleg nem kedvére való választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!