Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Budapesti egyetem egy vidéki...

Budapesti egyetem egy vidéki embernek?

Figyelt kérdés

Most vagyok másodikos egy gimnáziumban és úgy érzem hogy nemsokára itt az idő a pályaválasztásnak, nekem már régóta a nagy célom Budapesten, a fővárosban tanulni, rólam tudni kell hogy nagyon az ország keleti részén lakom, közel a határhoz, viszont mindenképpen úgy vagyok vele hogy csak Budapest és a kollégiumokat láttam olcsóbbnak ha például nem többen vagyunk albérletben.

A tényleges kérdésem pedig az lenne hogy tudtok nekem mondani Budapesti egyetemeket, főiskolákat? Engem a matematika és az angol nyelv érdekel leginkább, de mellé társul még a történelem is, és ezek a szempontok szerint szeretnék iskolát választani majd a közeljövőben. Esetleg a szakmákat is leírhatjátok ami nektek eszetekbe jut ezekről a tantárgyakról amiket felvetettem.

2017. febr. 24. 15:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
18%

Most már világos:) - de az elején nem volt az.

Mindegy.

Azért nem akkora ez az ország, hogy ne legyen köztudott, melyek a legjobb budapesti egyetemek (amik téged a leírásod alapján érdekelhetnek):

BCE - közgáz

BME - mérnök (esetleg közgáz)

ELTE - bölcsész

De hogy milyen pálya való neked, azt neked kell eldöntened. Az, hogy milyen tárgyakat szeretsz a gimiben, nem sokat számít a pályaválasztás szempontjából (akik csak erre alapoznak, sokszor rájönnek, hogy rosszul választottak). Azon gondolkodj el, hogy milyen jellegű munkát szeretnél végezni a mindennapokban, milyen életvitelre vágysz, milyen képességeid vannak stb.

2017. febr. 24. 17:44
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. febr. 24. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!