Zártkerti ingatlanban élhet a tulaj folyamatosan? Mit kell a zártkerti ingatlanokról tudni?
Nem kell kapkodni.
Ha lakható, és megtekintett állapotban (hozzáértő is látta) akkor semmi pánik.
Az ügyvédek (tisztelet a kivételnek) nem igen tudják, mi is egy zártkertnél a tudnivaló. Neki csak ingatlan.
Valószínüleg nem kell művelned, ez inkább a nem zártkert termőföldeknél releváns.
Ha a kifüggesztés során senki nem lép be elővásárlással, akkor a tiétek lesz. Ha belép, akkor a foglaló visszajár és a belépő téríti.
Az építmény az érdekesebb, mert gondolom a tulajdoni lapon nem szerepel. Kérdés, hogy az adásvételibe beleírtátok e? Ha nem, akkor feltételezem, vagy Ti is sumákoltatok az eladóval összekacsintva, vagy az ügyvéddel mindhárman sárosak vagytok. :D
Egy jó ügyvédnél azért ez hamar kiderül és így azért nem vállalja, hacsak nem zugügyvéd. Tapasztalat szerint aprecíz ügyvéd jó szerződést készít ilyen esetben.
A gond csak az, ha nincs a szerződésben az építmény, akkor az nem biztos, hogy tárgya az adásvételnek. Vagyis vitázhattok, ha az eladó rafinált.
Mindenképpen írjatok egy szerződés módosítást, amiben leírjátok, hogy természetben mit vesztek meg. Ez a módosítás nem kell bemenjen a földhivatalba, de Titeket véd és dokumentumod lesz, hogy mikor mit vettél. Ügyvéd jegyezze ellen.
Ha engedély nélkük esetleg szabálytalanul is van építve az egy másik fejezet. Első a dokumentálás.
Ha valmire van engedély, azt feltétlen szerezd meg az eladótól.
Ha engedély nélkül van valami építve (és feltételezem minden), tudj meg róla mindent, kérj fotókat, nézd meg googlemap timelineon, mikor épült.
Az eladó nyilatkozik, hogy per, teher és igénymentes az ingatlan. Tudd meg nincs e vagy nem volt e vlamilyen hatósági eljárás az építmények miatt.
Amint az építéstől eltelik 10 év, elvileg nem indíthatnak eljárást, ezért fontos, hogy az építés ideje legyen dokumentálva az eladóval, fotókkal, bármivel.
Ha ezek melett szabálytalanul is van építve, az már gázabb lehet, ha megpiszkálják. Itt nem fejtem ki, van a neten bőven irodalma.
# 6 -os vagyok
Most kaptam a választ, hogy muszáj művelnem a földet.
Szőlőskert van a telken, most akkor hogyan tovább? Mit kellene pontosan csinálni?
Szerintem nem eszik olyan forrón a kását! Millió zártkert van amit nem vonattak ki, nyaralónak használják és nem "mezőgazdászkodnak" rajta. A lényeg, hogy ne verje fel a gaz. Vagy add ki művelésre!
Koszonom a valaszt!
Kiadni nem lehet hivatalosan, rajta van a szerződésen, hogy mi élvezhetjük csak a föld hasznait, átnem adhatjuk.
5 évig elsem adhatjuk.
Nekem még mindig nem tiszta az egész, ott a nagy szőlős, leszüretelem és annyi? Azzal mért jár jól az állam. Én nem termesztettem szőlőt soha, nemhogy majd bort készítsek(?!).
"Kiadni nem lehet hivatalosan, rajta van a szerződésen, hogy mi élvezhetjük csak a föld hasznait, átnem adhatjuk."
Miféle szerződésen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!