Szóbeli megállapodás ilyenkor ér valamit?
kiszemeltünk egy ingatlant, megtekintés másnapján felhívtuk az eladót, hogy szeretnénk megvásárolni. megállapodtunk az árban, és időpontot egyeztettünk az adásvételi szerződés megírására jogásszal. megnyugtatott, hogy ne nézzünk meg több ingatlant, és a jövőbeni jelentkezőket is lemondja..már a szerződés tervezet is elkészült, aztán hirtelen csörgött a telefon, hogy bocsi, mégse, más nagyobb összeget ajánlott, licitáljunk.
mit lehet tenni?
Semmit.
A szóbeli szerződés ennyit ér.
Semmit.
Legközelebb legkésőbb másnapra foglaló szerződést írtok.
Ennek elkerülése érdekében vételi szándéknyilatkozatot kell írni, aminek a keretében adsz kb. 1%-ot, ami később beleszámít a foglalóba. Ezt azonnal meg tudod tenni, ezzel véded magad. Mi 25 éve is ezt csináltuk, amikor házat foglalóztunk, ott írtuk meg a papírt a kocsiban:)
Én első körben azt mondom, visszalépnék, persze, ti tudjátok, mennyire kell épp az az ingatlan:(
Na ezért kell AZONNAL foglalózni, ha komolyan kell az ingatlan.
"Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) szerint már a szerződés aláírásától eltérő időpontban is át lehet adni a foglalót! Ennek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a lakás megtekintése után közvetlenül lefoglalózd az ingatlant, feltéve hogy vittél magaddal elegendő mennyiségű készpénzt (függetlenül attól, hogy az adás-vételi szerződést megíró ügyvéd esetleg csak napokkal később ér rá fogadni benneteket). De nagyon hasznos akkor is, ha nem szeretsz magaddal ennyi készpénzt hordani, és inkább majd a papírozás után átutalnád a megbeszélt összeget."
Én biztos nem licitálgatnék, menjenek a fenébe!
Millió ingatlan van eladó, ne hagyd zsarolni magad!
először elkezdtem licitálni ijedtemben, de annyira elszabadult, és annyira mérges lettem erre a szitura, hogy eléggé összekaptam az ingatlanossal :(
igazából attól akadtam ki, hogy még neki áll fentebb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!